Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било

...
Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било
Коментари Харесай

Бил Гейтс остави на по-заден план пандемията от коронавирус, гледа към климата

Решаването на проблемите, свързани с изменението на климата би било " най-удивителното нещо, което човечеството в миналото е предписание ". Това съобщи Бил Гейтс, милиардерът-основател на Microsoft.
За съпоставяне, прекратяването на пандемията от ковид е " доста, доста елементарно ", твърди той.
Новата книга на Бил Гейтс " Как да избегнем климатични бедствия " е с претенцията за управление за справяне с световното стопляне.
 Бил Гейтс вижда още две закани отвън ковид, за които светът не е подготвен Бил Гейтс вижда още две закани отвън ковид, за които светът не е подготвен
Основателят на Microsoft, мултимилиардерът и човеколюбец Бил Гейтс съобщи в изявление за YouTube канала Veritasium, че заканите за човечест...
Петдесет и един милиарда тона парникови газове нормално прибавяме към атмосферата всяка година. Нулата е равнището, до което би трябвало да стигнем, съгласно него.
В книгата си Гейтс се концентрира върху това по какъв начин технологията може да ни помогне да създадем това пътешестване.
Възобновяемите източници като вятър и слънце могат да ни оказват помощ да декарбонизираме електрическата енергия, само че това е по-малко от 30% от общите излъчвания. Ще би трябвало да декарбонизираме и останалите 70% от международната стопанска система – производствата на стомана, цимент, транспортните системи, производството на торове и доста, доста повече. В момента просто нямаме способи да създадем това за доста от тези браншове, показва той.
" Правителствата би трябвало да са водещи ", твърди Гейтс.
 Съдът във Франция: Държавата е виновна и не се оправя с световното стопляне Съдът във Франция: Държавата е виновна и не се оправя с световното стопляне
Френски съд разгласи, че френската страна за виновна за несъблюдение на заричане да понижи до несъмнено равнище нездравословните емсии, с което о...
Отговорът, споделя милиардерът, ще бъде изпитание за нововъведения в мащаб, какъвто светът не е виждал до момента.
Повечето консуматори не заплащат нищо за вредите върху околната среда, породени от замърсяването от бензина в колата им или въглищата или газа, които са източник на електричеството в дома им.
" В момента не виждате болката, която причинявате, когато излъчвате въглеродни излъчвания ", твърди Гейтс. " Трябва да имаме ценови сигнали, с цел да покажем на частния бранш, че желаеме зелени артикули ", споделя той.
Това ще изисква големи вложения от държавните управления в научноизследователска и развойна активност, сигурен е Гейтс, както и поддръжка, която да разреши на пазара за нови артикули и технологии да пораства, като по този метод ще помогне за понижаване на цените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР