Решаването на проблемите на държавата и хората ще стане с

...
Решаването на проблемите на държавата и хората ще стане с
Коментари Харесай

Цонев: Решаването на проблемите на държавата и хората ще стане с инструментите на НАТО и ЕС

Решаването на проблемите на страната и хората ще стане с инструментите на НАТО и Европейски Съюз.

Това съобщи Йордан Цонев, заместник-председател на Движение за права и свободи след срещата с контактната група, ръководена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Решаването на настоящите проблеми минава през решаването на политическата рецесия, съобщи той.

Според Цонев е належащо лоялността на страната към Европейски Съюз и НАТО да се извади " пред скоби ", тъй като там са инструментите, с които можем да решим проблемите, пред които сме изправени.

" 4 от партиите в Народното събрание имат очевидно изразена проевропейска и пронатовска ориентировка и тези партии имат 173 депутати. И с измислени аргументи не могат да се схванат - щото копрупцията не я показват политиците, а правосъдните органи. А тези партии дружно дори да създадат даже конституционна промяна ", сподели Цонев.

 

Той дефинира диалога като концептуален и сподели още, че в случай че не се образува болшинство, не трябва да се приема нов бюджет, а да се продължи настоящия.

В събота Плевнелиев и Паси разговаряха с представители на ГЕРБ-СДС и " Български напредък ".

От контактната група изчакаха депутатите да изберат ръководител на Народното събрание.

Вчера със 139 гласа " за ", 73 " срещу " и 27 " въздържал се " народните представители избраха Вежди Рашидов за ръководител на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Против предлагането гласоподаваха от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ", " Възраждане " се въздържаха.

Сформирането на контактната група беше оповестена от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. Да вземат участие в диалозите писмени отводи изпратиха от " Българска социалистическа партия за България ", " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР