„Решаваме проблемите с ниските доходи. Основна цел е да спасим

...
„Решаваме проблемите с ниските доходи. Основна цел е да спасим
Коментари Харесай

Свиленски: Коалицията е стабилна, БСП се бори за националния интерес, а той е да има евтин газ

„ Решаваме проблемите с ниските приходи. Основна цел е да спасим стопанската система, производството, да спасим и подпомогнем българския бизнес. Също по този начин да повишим приходите, да овладеем цените – това е задачата на всичките тези срещи, с които се пробва държавното управление и ръководещата коалиция да се оправят. Инфлацията в България е съизмерима и даже по-ниска от заобикалящите ни страни.”

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски в ефира на БТВ.

Той остро подлага на критика упреците на представители на някогашните ръководещи, тъй като по думите му няма по какъв начин те да приказват за проинфлационни ограничения, откакто са довели страната до над половин милион работещи небогати, както и до това над милион и половина пенсионери да взимат 300 до 370 лв. пенсия. „ Целта на Българска социалистическа партия е да се даде вяра на хората, че могат да живеят обикновено в България”, безапелационен бе ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “

“Основните ограничения, за които Българска социалистическа партия е упорствала през годините са подкрепяне на младите фамилии, подкрепяне на българските пенсионери със увеличение на пенсиите още от 1 юли с към 20%. Както и това от 1 октомври да бъдат преизчислени всички пенсии, тъй че да се възвърне онази правдивост, която беше към 2008 година, когато имаше правдивост сред друго отпуснатите пенсии – това нещо е реализирано. Продължаваме да настояваме и за 0% Данък добавена стойност на хляба”, разяснява социалистът главните ограничения на левицата, като добави, че няма по какъв начин да одобри, тези оферти за проинфлационни, когато и България, и Европа към този момент са застрашени от продоволствена рецесия.
По думите му намаляването на Данък добавена стойност на топлоенергията, топлата вода, парното, електрическата енергия ще помогне на всеки един български жител.

Свиленски съобщи, че в обединението има разговор, въпреки и преди няколко седмици около избора за гуверньор на Българска народна банка да се е усещало леко напрежение. „ Мисля, че и след вчерашния съдружен съвет, а и след днешните изказвания на водачите ще бъдат разсеяни подозренията за напрежение. Коалицията е постоянна и демонстрира предпочитание за решение на проблемите в обществото”, сподели още той и добави, че разнообразни външни фактори пробват да всяват разкол в обединението, само че тя се ръководи от нашето съдружно съглашение.

„ Има хора, които от ден първи на това ръководство вършат опити да смъкват държавното управление. Непрекъснато бяха поставяни условия за овакантяване на държавното управление, само че в последна сметка жителите се интересуват от това цените, приходите и стопанската система да вървят и ограниченията, които през днешния ден ще бъдат показани, ще намерят поддръжка измежду българите. Все отново това са настояванията на работодатели, синдикати и даже транспортните служащи, които въпреки през днешния ден да стачкуват, то през вчерашния ден откриха схващане и единодушие с държавното управление. Ще решим позитивно казуса на транспортния бранш”, съобщи депутатът от левицата.

В умозаключение Свиленски сподели, че България би трябвало да има евтина газ и социалистите са за това да продължат договарянията с „ Газпром”. „ Защото каквото и да ни описват няма по-евтина газ от тази, която ще пристигна по тръба и това го споделят специалистите. За нас е значимо да се обезпечи националния интерес, а той е България да бъде обезпечена с нефт и газ”, довърши той и изрази неразбиране за какво за едни страни и артикули ще се постанова несъгласие и ще се изисква пролонгация, а за други не.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР