Репутацията на Европейския съюз е пострадала сред германците, но общото

...
Репутацията на Европейския съюз е пострадала сред германците, но общото
Коментари Харесай

Германия губи доверие в ЕС

Репутацията на Европейския съюз е потърпевша измежду германците, само че общото утвърждение за блока остава високо, оповестява немската организация ДПА, базирайки се на изследване на фондация " Хайнрих Бьол " и мозъчния концерн " Прогресивен център ", съобщи „ Дневник “.

Два пъти повече германци спрямо преди две години не са уверени, че участието в Европейски Съюз укрепва националните позиции; 34.6% споделят, че страната им може по-успешно да реализира политическите си цели без Европейския съюз.

Авторите изясняват възходящото отчаяние частично с бавния ритъм на доставка на ваксини против COVID-19 от Европейската комисия, откакто страните членки взеха решение общо да резервират дози от Европейски Съюз.

Но повече от две трети от германците към момента виждат участието Европейски Съюз по-скоро като преимущество, в сравнение с като минус. В чисто стопански проект изгодите надвишават разноските в очите на повече от половината от интервюираните.

В същото време данните демонстрират, че болшинството смята, че финансовият принос на Германия в бюджета на Европейски Съюз е прекомерно висок.

Когато ги питат за най-важните цели в европейската политика, множеството участници в изследването класират преди всичко общата политика за леговище. Много от интервюираните показват като значими използването на правилата на правовата страна, минималните обществени стандарти и климатичните политики, до момента в който въвеждането на здравен съюз или основаването на европейска войска се считат за по-малко уместни.

Институтът за проучване на публичното мнение Civey интервюира 5000 души онлайн през май 2021 година за изследването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР