Републиканците в Мисури достигнаха ново ниво на безсрамие в борбата срещу гласуването за аборти

...
Отляво: Джей Ашкрофт, държавен секретар на Мисури и републикански кандидат
Коментари Харесай


Отляво: Джей Ашкрофт, държавен секретар на Мисури и републикански кандидат за губернатор през 2024 г., и главният прокурор на Мисури Андрю Бейли (вдясно).< /p>

Правата на абортите са популярни сред гласоподавателите – нищо чудно, че в Канзас, Монтана, Охайо, а сега и в Мисури лидерите против абортите правят всичко възможно, за да разпространяват дезинформация и да предотвратят провеждането на избори в целия щат, за да се вземе решение за правата на абортите.< br>

Миналия месец гласоподавателите в Охайо отхвърлиха недемократично предложение на държавния секретар за борба с абортите, което би изисквало мерки за гласуване, за да получат поне 60% от гласовете, за да влязат в сила, вместо обикновено мнозинство. Фронтът против абортите в Охайо се надяваше, че тази схема щеше да направи значително по-трудно преминаването на мярка за гласуване през ноември, предназначена да закрепи правата на абортите. „Ако на чернокожите играчи не им харесва тук, трябва да се върнат в Африка и да видят колко е зле“

Мъжете на средна възраст искат само едно нещо и то е отвратително

Популярен деконгестант без рецепта може скоро да бъде изтеглен от рафтовете, тъй като е безполезен

Разработчиците реагират на новообявената такса на Unity за инсталиране на игри: „Не трябва да се вярва“

Гледайте най-бързото ускоряване в света Електрическата кола ускори 62 мили в час за по-малко от секунда

Неточният език, използван от Ашкрофт, идва на фона на ескалиращата дезинформация около по-късните аборти (повече за това скоро) и е доказателство за това как републиканците все повече разчитат на неоснователно говорене точки относно аборта „до раждането“ – защото знаят, че абортът е популярен, когато се гласува, и всичко, което могат да направят, е да объркат, объркат и да излъжат задниците си. И противно на обобщението на Ашкрофт, абортът е много безопасен – със сигурност по-безопасен от насилствената бременност – и фетицидът не е на масата.

Сега защитниците на правата на абортите в щата водят дело, за да оспорят езика на Ашкрофт в бюлетината . „Задължение на секретаря е да остави настрана личните си пристрастия срещу предложенията и да изработи неутрално изявление“, каза адвокатът на ACLU от Мисури Тони Ротерт пред съдията от окръг Коул по време на изслушване в понеделник. „Вместо това секретарят се държеше така, сякаш играеше политическото въртене и манипулацията на лудите бижута.“ Защитниците на правата на абортите в щата не могат да започнат процеса на събиране на подписи, за да участват в гласуването, докато не бъде взето решение.

И това развитие е само най-новото развитие в Мисури, където абортът е напълно забранен забранени с тесни, теоретични изключения за специфични спешни медицински случаи.

Генералният прокурор на Мисури Андрю Бейли се тревожи за феталната работна сила

За да бъде включена предложена мярка в бюлетината, е необходимо оценка на разходите от държавен одитор; в случая с Мисури републиканският одитор Скот Фицпатрик определи, че мярката ще струва на държавата само 51 000 долара годишно. През пролетта главният прокурор на Мисури Андрю Бейли (R) отказа да подпише оценката на разходите. Вместо това Бейли твърди, че мярката ще струва повече от 12 милиарда долара, правейки фалшивото твърдение, че правото на аборт ще унищожи работната сила и по този начин ще задържи икономиката.


Хиляди демонстранти маршируват в подкрепа на планираното Родителство и защита на избора, докато те протестират срещу решение на щата, което ефективно ще спре абортите чрез отнемане на лиценза на последния център в щата, който извършва процедурата, по време на митинг в Сейнт Луис, Мисури, 30 май 2019 г.

FWIW, чували сме това и преди: Миналата година републиканците в Камарата на представителите обвиниха за изчерпаните фондове за социална сигурност абортите, които намаляват „предлагането“ (повръщаното) на бъдещи работници. Уебсайтът на Комитета по пътищата и средствата на Камарата на републиканците допълнително твърди, че „абортът свива работната сила“ и „ако всички тези абортирали бебета са били носени по друг начин до термина и са оцелели… те биха добавили близо 20 процента към сегашното население на САЩ и почти 45 милиона ще бъдат в трудоспособна възраст. Републиканците от Небраска изказаха подобни аргументи по-рано тази година, както и кандидатът за президент на Републиканската партия Тим Скот. В действителност, разбира се, въпреки че има много по-сериозни причини да се подкрепят правата на аборт, отколкото за добрия капитализъм, абортът може да бъде това, което позволява на жените и хората с матка изобщо да останат на работното място.

Бейли спря процеса на събиране на подписи за мярката за гласуване, като отказваше да одобри анализа на разходите на Фицпатрик в продължение на седмици... докато Върховният съд на Мисури единодушно потвърди решението на по-нисък съд срещу него.

По-късно дезинформация за абортите възнамерява да заблуди гласоподавателите

Републиканците от Мисури сега се насочват към тотална дезинформация, като твърдят чрез резюмето на Ашкрофт, че предложената поправка ще доведе до „бебета“, абортирани „до раждането“. Нека бъдем ясни: това е умишлено дразнеща терминология, използвана за обозначаване на по-късни аборти. Въпреки че почти всички аборти се извършват през първия триместър, по-късни аборти се случват, понякога поради екстремни състояния на плода или в резултат на забавен достъп до аборт. Както Мадисън Паули от Mother Jones посочи, по-късно търсещите аборт обикновено са сред най-маргинализираните: „Някои са изключително млади. Преживели насилие. Често и без ресурси.“ Причината няма значение.

Но както републиканците, така и демократите разпространяват различни нива на дезинформация относно „жизнеспособността на плода“, която сама по себе си е реликва от погрешна политика за абортите от епохата на Роу. Републиканците твърдят, че демократите искат аборти след този момент - често разбиран от политиците, но не и от акушер-гинеколозите, като 24-седмичната граница, при която зародишът теоретично може да оцелее извън утробата - и демократите настояват, че не го правят. Но реалността е, че „жизнеспособността“ е неточна от медицинска гледна точка и всякакъв вид законодателство, което контролира аборта на всеки етап, поставя бременните в опасност. Всичко това очевидно е многослойно и малко сложно, но резюмето на Ашкрофт умишлено го опростява по най-лошия, най-стигматизиращия начин. Това може също така да изложи на риск от насилие пациентите и доставчиците на по-късен аборт.

Все пак защитниците на правата на абортите са склонни да се борят дали и как да говорят за по-късен аборт и това напрежение лесно се използва от активисти против абортите . Защитниците на правата на абортите в Мисури оспорват езика на Ашкрофт в съда, но не са разбрали дали предложената от тях поправка ще се справи с жизнеспособността или не, ако стигне до гласуването, съобщава Mother Jones. Но тъй като чакаме решение, нека наречем резюмето на Ашкрофт това, което е: усилие да се направи едно разумно предложение да изглежда крайно.

Републиканците се борят с изборите за аборти в цялата страна

Миналото лято , републиканците в Канзас издадоха цял набор от лъжи, за да оправдаят своята мярка срещу абортите – например, че при премахването на правото на аборт от щатската конституция те не са имали планове действително да забранят абортите (лъжа) и че тяхната мярка е за -жени (лъжа). Мярката на републиканците в Монтана, която твърди, че защитава „живородените“ фетуси от аборти, беше една голяма лъжа. В Охайо, след неуспеха на републиканците да направят мярката за абортите много по-трудна за преминаване, тяхната избирателна комисия иска да се позовава на плода като на „неродено дете“ в резюмето на мярката за правата на абортите, която ще се появи в бюлетините.

Движението против абортите отдавна е антидемократично – преди усилията си срещу вълната от мерки след изборите на Роу, републиканците разчитаха на манипулирани щатски законодателни органи и потискане на избирателите, за да прокарат закони против абортите. Всичко това, защото правата на абортите са популярни, а насилственото раждане не е.

Още от Jezebel

10 филма на ужасите, които ще се излъчват тази вечер в Netflix

„Тя имаше ограничена стойност“ : Полицай хванат да се смее за абитуриент, убит от полицай, правейки 74 в 25

Всичко е обявено на събитието „Wonderlust“ на Apple

14 кораба от класическа научна фантастика, пресъздадени в Starfield

Мел Тъкър беше най-добре платеният чернокож треньор в историята на колежанския футбол — той се провали, защото беше гадняр

Регистрирайте се за бюлетина на Jezebel. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР