Републиканците спечелиха контрола над Камарата на представителите на САЩ, с

...
Републиканците спечелиха контрола над Камарата на представителите на САЩ, с
Коментари Харесай

Републиканците спечелиха мнозинство в Камарата на представителите

Републиканците завоюваха контрола над Камарата на представителите на Съединени американски щати, с което партията се върна на власт във Вашингтон и даде на консерваторите лостове, с които да лимитират програмата на президента Джо Байдън и да провокират голям брой следствия, оповестиха международните осведомителни организации. Повече от седмица след деня на междинните избори републиканците си осигуриха 218-то място, належащо за освобождение на Камарата на представителите от контрола на демократите.
 
Въпреки че загубата лишава част от властта на Байдън във Вашингтон, той даде знак, че чака републиканците да му спомагат. На конференция предходната седмица президентът съобщи: " Американският народ мисля, че ясно сподели, че чака републиканците да бъдат подготвени да работят и с мен ". 
 
Пълният обсег на болшинството на партията може да не стане явен още няколко дни или седмици, защото гласовете в конкурентните съревнования към момента се броят. Но те са на път да съберат най-малкото болшинство на партията през 21-ви век, съперничещо на това от 2001 година, когато републиканците имаха болшинство единствено от 9 места, 221-212 с двама самостоятелни.
 
Това е надалеч от огромната победа, която републиканците предвидиха на тазгодишните междинни избори, когато партията се надяваше да пренареди дневния ред на Капитолия, като се възползва от икономическите провокации и спадащата известност на Байдън.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР