Републиканците от Камарата на представителите на САЩ започват свое собствено

...
Републиканците от Камарата на представителите на САЩ започват свое собствено
Коментари Харесай

Републиканците в американския Конгрес ще разследват причините за пандемията от COVID-19

Републиканците от Камарата на представителите на Съединени американски щати стартират свое лично следствие на аргументите, довели до разпространяването на новия ковид по света, оповестява The Washington Post.

Членовете на Конгреса упорстват за нуждата от деликатно изследване на версията за приключване на ковид от Института по вирусология в Ухан. Конгресмените изискват федералното държавно управление на Съединени американски щати да разкрие всички данни, с които разполага по този въпрос. Републиканците изпратиха писма с искане за информация до Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания, Държавния департамент и неправителствената организация EcoHealth Alliance, която работи с китайския институт.

В края на март представителят на външното министерство в Пекин Хуа Чунин съобщи, че Световната здравна организация (СЗО) би трябвало да изследва версиите за приключване на ковид от американската военна лаборатория във Форт Детрик и от сходни институции в други страни. Тя акцентира, че китайското държавно управление е готово за по-нататъшно съдействие със СЗО в границите на проучванията за произхода на ковид.

Докладът на интернационалната задача на специалисти, която пътува до Китай през януари-февруари за определяне на произхода на причинителя на COVID-19 бе оповестен през март. В него специалистите не стигнаха до еднопосочно умозаключение за произхода на COVID-19.

Веднага след публикуването на отчета Съединени американски щати, както и Австралия, Обединеното кралство, Дания, Израел, Канада, Латвия, Литва, Норвегия, Словения, Чехия, Естония, Южна Корея и Япония показаха „ угриженост по отношение на скорошното изследване в Китай, извършено от СЗО “. В изказването на 14 страни няма директна рецензия във връзка с констатациите, само че беше маркирано, че работата на специалистите е осъществена „ със доста забавяне “, без достъп до цялостна информация и образци. Белият дом, разяснявайки оповестения отчет, съобщи, че отчетът не съдържа „ сериозни “ данни и не дава цялостно схващане на казуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР