Републиканците избраха Стив Скализ за свой избор за нов председател

...
Републиканците избраха Стив Скализ за свой избор за нов председател
Коментари Харесай

Защо републиканецът Стив Скализ все още не е председател на Камарата на представителите

Републиканците избраха Стив Скализ за собствен избор за нов ръководител на Камарата на представителите след скрито гласоподаване.

Той победи другия претендент, Джим Джордан, със 113 против 99 гласа на среща при закрити врата в Капитолия на Съединени американски щати.

Говорителят е един от най-важните постове в държавното управление на Съединени американски щати, ръководещ долната камара на Конгреса.

Сега ще има гласоподаване на цялостната камара, където е належащо нормално болшинство от гласове, 217, за продобиване на поста.

Камарата към този момент е в отмора, до момента в който господин Скализ се бори да откри задоволително гласове в неговата партия.

Не е ясно по кое време Камарата ще бъде призована за гласоподаване, като настоящият ръководител Патрик Макхенри сподели „ ще забележим “, когато беше запитан за това.

Г-н Макхенри сподели, че господин Скализ „ има правото да сплотява гласовете си за думата и да се увери, че моментът е подобаващ... ние ще дано това да се случи ".

Кевин Маккарти беше отхвърлен от позицията, откакто членове на дясната партия се разпалиха и го отстраниха, ход невиждан в американската политика.

Говорейки с кореспонденти след тайното гласоподаване, господин Скалис сподели, че заемането на ролята на ръководител е жизненоважно в един все по-опасен свят.

" Трябва да сме сигурни, че изпращаме известие... че Къщата е отворена. "

Вкл. от страна на демократите, представителите ще повдигнат Хаким Джефрис от Ню Йорк като собствен претендент за позицията на ръководителя.

Но като партия на малцинството техният избор за ръководител има дребен късмет да доближи магическото число от 217.

Републиканската партия беше измъчвана от вътрешни битки през последните седмици и изглеждаше, че не съумя да реализира съглашение за промяната на Маккарти.

Тесността на успеха на господин Скалис акцентира раздялите в партията и някои депутати показаха песимизъм, че даже в този момент той разполага с гласовете, нужни за обезпечаване на ръководителя позиция.

Сред тези, които към момента му се опълчват, е Томас Маси от Кентъки, който сподели пред кореспонденти, че е „ твърдо срещу “, най-малко при първичното гласоподаване, заради несъгласия с Г-н Скализ за това по какъв начин би трябвало да се ръководи бюджетът.

Г-н Маси добави, че има вяра, че най-малко 20 други републиканци също ще гласоподават против господин Скализ, доста повече от пет гласа, които можеше да си разреши да загуби.

Няколко други представители на републиканците, в това число Лорън Бьобърт от Колорадо, Марджъри Тейлър Грийн от Джорджия и Анна Паулина Луна от Флорида, обявиха, че не имат намерение да гласоподават за господин Скализ.

Тексаският конгресмен Чип Рой сподели, че той също е „ твърдо не “, към този момент, тъй като гласуването беше „ избързано “ до пода.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > " Има редица гласове, които са доста под въпрос за Стив ", сподели той. „ Не мисля, че е добра концепция да се спускаме към пода. “

Г-н Скализ беше доста повече обичайният претендент в тази конкуренция. Той си проправи път през управлението на партията, построи си известност на страховит набирач на средства и се опита да построи връзки с цялостния набор от партийни групи по ползи и електорати.

Състезанието за представители е сред индивида на Тръмп и вътрешния човек. Какво прави представителят на Съединени американски щати от Камарата вършат?

Джим Джордан беше новобранецът, който стана прочут с консервативни телевизионни изяви, бомбастична изразителност и конфронтационни речи в чувания в комисии.

Г-н Джордан също беше подсилен от господин Тръмп, което в последна сметка не беше задоволително, с цел да го сложи на върха.

Един от анти-Scalise републиканците, Трой Нелс от Тексас, цитира поддръжката на някогашния президент като причина, заради която той към момента възнамерява да гласоподава за господин Джордан.

„ Това искаше Доналд Тръмп “, сподели той.

Победата на господин Скализ допуска, че когато вратите са затворени и бюлетините са секрети, въздействието на някогашния президент в партията - най-малко в Камарата на представителите - не е толкоз мощен, колкото може да демонстрира известността му в социологическите изследвания.

Неговата работа обаче надалеч не е свършена.

Сега той би трябвало да се увери, че минимум 217 от 221 републиканци ще го поддържат, когато цялостната камара се събере, с цел да гласоподава за ръководител. Оскъдността на републиканското болшинство беше погубването на някогашния представител Кевин Маккарти.

Г-н Скализ ще би трябвало да показва политическа сръчност, в случай че желае да избегне сходна орис.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР