Републиканци за България на Цветана Цветанов поздравиха демократа Джо Байдън

...
Републиканци за България на Цветана Цветанов поздравиха демократа Джо Байдън
Коментари Харесай

Републиканците на Цветанов поздравиха демократа Байдън и чакат САЩ на Балканите

" Републиканци за България " на Цветана Цветанов поздравиха демократа Джо Байдън за 46-ти президент на Съединени американски щати и имат вяра, че с избора му, Европа и Съединени американски щати ще имат мощно трансатлантическото съдействие .

В своя позиция, те изясняват, че през годините на комунистическия режим в България със Съединени американски щати сме имали своите сложни и нееднозначни връзки , само че през днешния ден двете страни и двата народа са неизменими съдружници в НАТО и имат мощни стопански и културни връзки между тях.

Десетките хиляди наши сънародници с двойно поданство са гръбнакът на двустранните ни връзки, допълват те и твърдо имат вяра в положителното бъдеще и необятния небосвод пред българо-американските връзки .

" Приветстваме избирането на Джоузеф Байдън за президент и на Камала Харис за вицепрезидент на Съединените щати. Уверени сме, че дружно с администрацията на президента Байдън ще работим за още по-силни трансатлантически връзки, за повече сигурност в района и за възвръщане на лидерската роля на Съединените щати в тази част на света ".

Според тях това е допустимо посредством дейна роля на двете страни в Инициативата " Три морета ", за да бъде " реализирана действителна съгласуваност и интеграция на основни геополитически сътрудници , подложени другояче на напън от властнически и недемократични режими " .

Не по-малко значими за сигурността на района са страните от Западните Балкани , допълват те и имат вяра, че Съединени американски щати могат да дадат сполучлива политико-военна и икономическа трансатлантическа вероятност пред страните от Западните Балкани освен това в явен времеви небосвод.
 Съветник на Байдън: Съединени американски щати би трябвало да по-активни на Балканите, дружно с Европейски Съюз
Съветник на Байдън: Съединени американски щати би трябвало да по-активни на Балканите, дружно с Европейски Съюз

Общи старания на трансатлантическата общественост...

Рамката за стратегическо партньорство сред България и Съединени американски щати ясно дефинира посоките на развиване на българо-американските връзки в региона на сигурността и защитата, на стопанската система, на търговията и на енергетиката , както и във връзка с подсилване на демокрацията и върховенството на закона през идващите 10 години .

За енергетиката, върховенството на закона и битката с корупцията, републиканците на Цветанов чакат най-ясните знаци за смяна в американската политика по отношение на България . За тях " Турски поток " през България е антинационален енергиен план , източник на корупционни практики, директно обслужващ трета страна , която води целенасочена дестабилизираща политика по отношение на България. В същото време смятат, че би трябвало да бъде приключен оптимално бързо интерконекторът България - Гърция, за действителна диверсификация на енергийните доставки за България.

Надяват се администрацията на Байдън да даде явен знак за значимостта на прецизното съблюдаване на правилата на разделянето на управляващите и за значимостта на върховенството на закона , тъй като американските администрации са показвали неведнъж, че пред закона всички са равни - и локални и задгранични политици .

Те чакат и разделянето на българското общество да бъде преодоляно , чрез инструментите на демокрацията , с цел да извървим пътя към възобновяване на интернационалния престиж на България и още по-пълноценно партниране в структурите на НАТО.
 Пардю намира за тъпо България да спре районен съд. Македония за Европейски Съюз
Пардю намира за тъпо България да спре районен съд. Македония за Европейски Съюз

Рразочарован е, че Тръмп е подкопал способността на Съединени американски щати да популяризират народна власт по света, с Байдън няма да е така
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР