Мит Ромни обявява, че няма да се кандидатира за преизбиране, тъй като призовава за „ново поколение лидери“

...
Републиканският сенатор от Юта Мит Ромни обяви в сряда, че
Коментари Харесай

Републиканският сенатор от Юта Мит Ромни обяви в сряда, че няма да се кандидатира за преизбиране в Сената и призова за „ново поколение лидери“, докато критикува както президента Джо Байдън, така и бившия президент Доналд Тръмп.

Във видео съобщение Ромни очерта набор от това, което описа като критични проблеми, включително нарастващия национален дълг и климатичната криза, и каза, че „нито президентът Байдън, нито бившият президент Тръмп водят своята партия да се изправи срещу тези проблеми“.

Ромни отдавна е рядък член на Републиканската партия, който е открит критик на Тръмп.

Във време, когато възрастта на видни политици от двете страни на пътеката е обект на все по-голямо внимание, Ромни също подчерта необходимостта от ново поколение лидерство.

„В края на друг мандат щях да бъда в средата на 80-те“, каза Ромни, който е на 76 години. „Честно казано, време е за ново поколение лидери. Те са тези, които трябва да вземат решенията, които ще оформят света, в който ще живеят.“

„Въпреки че не се кандидатирам за преизбиране, не се оттеглям от битката“, каза Ромни, след като критикува както президента Байдън, така и бившия президент Тръмп за това, че не успяха да осигурят решения на проблеми като държавния дълг и глобалното затопляне. „Ще бъда ваш сенатор на Съединените щати до януари 2025 г.“

Тази история е актуализирана с допълнителни подробности.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР