„Набирането на средства отиде в тоалетната“: Първичните избори на Републиканската партия изтриват хазната на RNC

...
Републиканският национален комитет (RNC) има проблем с набирането на средства.Сред
Коментари Харесай

Републиканският национален комитет (RNC) има проблем с набирането на средства.

Сред редица големи разходи, тъй като се подготвя за кампанията през 2024 г. за възстановяване на Белия дом и Сената, набирането на средства на RNC значително спадна, оставяйки националната партия с по-малко от 12 милиона долара на разположение. Според The Daily Beast RNC е имал 80,5 милиона долара в банката в началото на средносрочния цикъл от 2022 г., но този брой е спаднал до 11,8 милиона долара – по-малко от половината от 25,4 милиона долара на Националния комитет на Демократическата партия – досега тази година. Един анонимен член на RNC каза на изхода, че комисията „набира рекордни долари, когато Доналд Тръмп беше президент.“

Въпреки че Тръмп все още привлича най-голям финансов интерес сред републиканците, без възможността да го използват, за да се подиграват с донори, в тандем с набора от републикански първи претенденти за подкрепа, набирането на средства от комитета е намаляло. По това време през 2019 г., една година преди последните президентски избори, RNC имаше 46,6 милиона долара – цифра, която е четири пъти повече от текущата сума в хазната му.

„Набирането на средства отиде в тоалетната, “ членът на RNC каза на Звяра. „Те не набират пари.“

В средносрочния цикъл 2021-2022 г. комисията е събрала над 335 милиона долара, но досега тази година е събрала само около 50,8 милиона долара. Въпреки надхвърлянето на DNC с 30 милиона долара, според данните на FEC, разходите му за съдебни разходи, такси и плащания за услуги и трансфери към филиали възлизат на 401,4 милиона долара, надхвърляйки общата сума на DNC с над 85 милиона долара. Липсата на финансиране накара много членове на RNC да се тревожат за финансовото бъдеще на партията преди 2024 г., съобщава The Daily Beast, отбелязвайки, че разходите на RNC за изборите през 2020 г. са над 830 милиона долара.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР