Републиканските законотворци засилиха своята антируска реторика в сряда след среща

...
Републиканските законотворци засилиха своята антируска реторика в сряда след среща
Коментари Харесай

Сенатори: Байдън трябва да разкървави носа на Путин, ако Русия нахлуе в Украйна

Републиканските законотворци ускориха своята антируска изразителност в сряда след среща с президента Джо Байдън. Избраните представители споделиха пред кореспонденти, че американският водач би трябвало да даде на съветския президент Владимир Путин „ оцапан с кръв нос “, в случай че Москва нахлуе в Украйна. Преговорите сред Вашингтон и Кремъл по въпроса сега са в застой.

Двупартийна коалиция от сенатори се срещна с Байдън в сряда сутринта, откакто се завърна от Украйна, където дадоха обещание поддръжка от Съединени американски щати на прозападните фракции в Киев. След срещата при закрити порти републиканският контингент изрази ястребов звук.

„ Досега никой не е разкървавявал носа на Владимир Путин “, сподели пред кореспонденти Роджър Уикър от Мисисипи.

„ Мисля, че алиансът, нашите другари в НАТО и двупартийното болшинство са подготвени да оказват помощ на Украйна да се увери, че, в случай че това се случи, този път Владимир Путин ще получи кървясъл нос “, съобщи той, базирайки се на недоказаните изказвания на Съединени американски щати, че Москва се готви да нахлуе в Украйна.

Съобщава се, че Москва е разположила огромен брой войски покрай границата си с Украйна, само че отхвърля да има проекти за навлизане и припомня на Запада, че тези войски са на съветска земя.

Белият дом упорства Украйна да може да се причисли към НАТО в бъдеще, до момента в който Кремъл счита концепцията за западни сили и оръжия, ситуирани толкоз покрай съветската граница, за неприемлива.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен би трябвало да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров в Женева, Швейцария, в петък в опит за излизане от задънената улица.

Междувременно във Вашингтон и двете партии втвърдяват реториката си.

„ Искаме да имаме мощни двупартийни наказания “, сподели сенаторът от Северна Дакота Кевин Крамър (републиканец) пред кореспонденти след срещата в сряда.

„ Но… беше направено задоволително, с цел да отвърнем най-малко малко. В момента Владимир Путин споделя „ Благодаря, господин президент “, само че думите са евтини и е време да се показват някои дейности ", съобщи още той.

Крамър не прецизира какво допускат " дейностите “. По същия метод сенаторът от Минесота Ейми Клобухар (демократ), която също пътува до Киев с делегацията, даде обещание „ последици “ за Путин, в случай че съветският водач се насочи към Украйна, без да изяснява какви биха прпедставлявали тези последствия.

Членовете на делегацията приканиха Байдън да наложи стопански наказания на газопровода " Северен поток 2 ", който сега не изпомпва газ за Европейски Съюз заради закъснение на узаконяването в Германия. Някои също по този начин приканиха за доставка на оръжие на антируските сили в Украйна.

Официалната позиция на Белия дом за Украйна е, че се обмислят „ всички варианти “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР