Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане, информират

...
Републиканските пътища вече са в режим на зимно поддържане, информират
Коментари Харесай

Извънредна новина за всички шофьори. АПИ предупреждават: Подгответе се!

Републиканските пътища към този момент са в режим на зимно поддържане, осведомят от АПИ.
Въпреки че сега температурите са високи, Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да стартират подготовката на колите си за придвижване при зимни условия, да не го отсрочват за първите минусови температури и да наблюдават за положителното техническо положение на транспортното средство. Нека да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания и внезапни маневри. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при метеорологичните условия, ще затрудни работата на профилираната техника и ще попречва пътуването на всички останали водачи.
Областните пътни ръководства наблюдават прогнозите на синоптиците по региони и дружно с пътноподдържащите компании ще подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където температурите са по-ниски и има предпоставки за хлъзгавост и заледявания изключително рано заран. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при прогноза за утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.
През ноември предстоят инспекции на наличните първични материали и техниката за зимно поддържане – снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н., каквито се подхващат всяка година. В инспекциите ще вземат участие представители на регионалните пътни ръководства, регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и други По региони от регионалните пътни ръководства инспекции ще се правят всеки месец.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР