Републиканските конгресмени критикуваха министъра на отбраната на САЩ Лойд за

...
Републиканските конгресмени критикуваха министъра на отбраната на САЩ Лойд за
Коментари Харесай

Републиканците гневни на шефа на Пентагона за тайната хоспитализация

Републиканските конгресмени подлагаха на критика министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд за това, че  операцията и последвалата му хоспитализация на президента Джо Байдън или даже на неговия заместител в Пентагона, оповестява " Ройтерс ".

Остин, с поддръжката на демократите в Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, се опита да разсее обвиняванията, че  или че незабелязаното му неявяване показва неналичието му на въздействие в демократичната администрация на президента Джо Байдън.

Но републиканците, които се стремят да победят Байдън на президентските избори през ноември, запитаха по какъв начин президентът на Съединени американски щати може с дни да не  разбере, че Остин е приет в болница.

" Намирам за доста обезпокоително, че секретарят може да бъде приет в болница за три дни, без никой различен в администрацията даже да забележи ", сподели конгресменът Майк Роджърс, ръководител на комисията.
 Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна
Лойд Остин: НАТО ще бъде замесен във война, в случай че Русия победи в Украйна

Той е уверен, че Путин няма да спре в Украйна

" Това допуска, че съветът на министър Остин не е издирван или взет под внимание в Белия дом, даже до момента в който военните интервенции не престават в Близкия изток.

Припомняме, че Остин не сподели на Байдън или даже на личния си върховен екип за диагнозата си рак или първичната интервенция на рак на простатата през декември. Той също не е направил сходни уведомителни позвънявания, когато е бил приет в болница на 1 януари за следоперативни затруднения.

Помощниците на Остин, които бяха с него в болничното заведение, взеха решение сами да трансферират пълномощията му на неговия заместител, когато той беше изместен на 2 януари в интензивното поделение, защото към този момент нямаше да има достъп до предпазени връзки.

Заместник-министърът на защитата Катлийн Хикс е била на почивка в Пуерто Рико и не ѝ били казано какъв брой дълго ще управлява , че Остин е в болница или даже че е болен, споделят чиновници.

Републиканците се нахвърлиха върху него, като споделиха, че самият Байдън не би знаел на кого да се обади в рецесия. Хикс също не би осъзнал сериозността на обстановката.

" Ако някой американски служащ направи това, което направихте вие, той ще бъде уволнен ", сподели Нанси Мейс. Те не са номер две в командната верига на най-великата и смъртоносна бойна мощ в света. "

Джим Банкс, републиканец, дефинира тайната хоспитализация като срам. Той уточни китайски и съветски сметки, които разказват безпорядък и неприятно ръководство в Пентагона.

" Това, което направихте, ни засрами ", сподели Банкс.

Някои видни републиканци, в това число някогашният президент Доналд Тръмп, приканиха Остин да бъде отхвърлен от поста си.

" Изненадан ли си, че президентът не изиска оставката ти? Изненадан съм ", сподели Банкс.

Остин отговори: " Президентът изрази цялостна религия и доверие в мен. "
 От болничното си легло Лойд Остин е наредил ударите по хусите
От болничното си легло Лойд Остин е наредил ударите по хусите

Пентагона разгласи главната цел на интервенцията в Йемен

Остин се извини за метода, по който се оправи с въпроса, в това число и на самия Байдън, само че появяването му пред комисията беше първият път, когато законодателите можеха непосредствено да го разпитат.

Изслушването беше едно от най-спорните и персонални, с които Остин, пенсиониран военачалник с четири звезди и първият негър министър на защитата на Америка, се е сблъсквал в кариерата си.

Силно усамотен, Остин се надяваше да резервира здравословното си положение за себе си. Но неговото отношение към въпроса имаше противоположен резултат, предизвиквайки обществен театър, както и политически възторг, който докара до голям брой следствия.
 Остин под напън да подаде оставка
Остин под напън да подаде оставка

След абсурда с тайната му хоспитализация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР