Републиканските кандидати за 2024 г. ще се срещнат в Калифорния за втори дебат

...
Седем кандидати, които се стремят да бъдат номинирани от републиканците
Коментари Харесай

Седем кандидати, които се стремят да бъдат номинирани от републиканците за президент през 2024 г., ще споделят сцената в сряда вечер в Президентската библиотека на Рейгън в Калифорния за втория първичен дебат.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум, бившият посланик Ники Хейли, бившият вицепрезидент Майк Пенс, сенаторът Тим ​​Скот от Южна Каролина и предприемачът Вивек Рамасвами достигна прага на Републиканския национален комитет за гласуване и набиране на средства, за да се класира за сцената.

Бившият президент Доналд Тръмп, който остава фаворит на републиканците, пропуска дебата и вместо това ще говори в Детройт, където Големите три профсъюза на автомобилни работници са в стачка. Проучване на CBS News, публикувано във вторник, показа, че Тръмп спокойно води първичните избори на републиканците както в Айова, така и в Ню Хемпшир. Настоящите му маржове ще се превърнат в спечелване на половината от делегатите на Айова и лъвския пай в Ню Хемпшир.

вдигнаха ръце в подкрепа.

Дебатът ще бъде излъчен по Fox Business Channel и Univision от 21:00 часа. до 23:00 ч. и може да се предава поточно в Rumble.

Най-важните моменти от първия републикански дебат: Прегледайте 7 ключови момента

Какви бяха изискванията за участие във втория дебат?

Прагът за втория дебат беше по-висок от този за първия. Кандидатите трябваше да получат 3% в две национални анкети или 3% в една национална анкета и 3% в една ранна щатска анкета от два отделни щата с предсрочно гласуване - Айова, Ню Хемпшир, Невада, Южна Каролина. За първия дебат изискването за гласуване беше 1% в същите категории анкети в проучвания, проведени на или след 1 август.

Кандидатите също трябваше да имат минимум 50 000 уникални донора в своя основен комитет за президентска кампания или проучвателна комисия, с най-малко 200 уникални донори за държава или територия в повече от 20 държави и/или територии. Това е увеличение с 10 000 уникални донора спрямо 40 000, необходими за излизане на сцената за първия първичен дебат.

Кой модерира дебата?

Стюарт Варни и Дана Перино, от Fox News ще модерира дебата с Илия Калдерон от Univision.

Седмица преди втория дебат, основният опонент Ники Хейли разкритикува Тръмп, че не е участвал в дебата. „Не можете просто да не сте на сцената на дебат, защото сте толкова високо в анкетите“, каза тя на събитие в Ню Хемпшир в четвъртък. „Трябва да покажете не какво сте направили през последните четири години [а] какво ще правите през следващите четири, как ще поправите това, което беше счупено?“

Тръмп също така не е подписал „клетвата за лоялност“ на RNC за подкрепа на кандидата, който спечели републиканската номинация.

Кристина Корухо допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР