Републиканецът Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ

...
Републиканецът Майк Джонсън, председател на Камарата на представителите на САЩ
Коментари Харесай

Майк Джонсън разкритикува проекта на Сената за помощта за Украйна, Израел и защитата на границите

Републиканецът Майк Джонсън, ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати съобщи, че двупартийният сенатски законопроект за в допълнение финансиране няма да бъде признат в долната камара. Пакетът съчетава целеви средства за помощ за Украйна, Израел и за подсилване на южната граница на Съединени американски щати. Общата му стойност е 118 милиарда $.


" Ако този законопроект стигне до Камарата на представителите, той ще бъде мъртъв при идването си ", написа Джонсън в обществената мрежа X.

Председателят на Народното събрание съобщи, че законопроектът е " даже по-лош ", в сравнение с републиканците в Камарата на представителите са очаквали. Според него документът " даже няма да се приближи до това да помогне за преустановяване на граничната злополука, която президентът сътвори ".

Сенатът на Съединени американски щати, който се управлява от демократите, показа законопроекта на 4 февруари. Двупартийната самодейност, създадена взаимно с Белия дом, планува 20,23 милиарда $ за отбрана на границите, 60,06 милиарда $ за помощ на Украйна, 14,1 милиарда $ за помощ на Израел и 4,83 милиарда $ за подкрепяне на сътрудниците в Индо-тихоокеанския район. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл съобщи, че републиканците не биха могли да получат по-добра договорка. Президентът Джо Байдън поддържа законопроекта и прикани Конгреса да се сплоти, с цел да го одобри./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР