Републиканецът Кевин Маккарти бе отстранен от поста председател на Камарата

...
Републиканецът Кевин Маккарти бе отстранен от поста председател на Камарата
Коментари Харесай

Отстраниха председателя на Камарата на представителите на Конгреса в САЩ

Републиканецът Кевин Маккарти бе отхвърлен от поста ръководител на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати, като това докара до казус в американската история, съобщи Асошиейтед прес. Гласовете за свалянето му бяха 216, а за оставането му вота си дадоха 210 конгресмени, отбелязва организацията, като назовава вота трагичен.

В гласуването за отстраняването на Маккарти към 208 демократи са се включили и осем републикански съпартийци на досегашния ръководител.

Крайнодесният представител на Републиканската партия и съперник на Маккарти, Мат Гейц, внесе предложение, предвиждащо ръководителят да бъде отхвърлен от поста. Гейтс и други крайнодесни републиканци са недоволни, че предходната събота Маккарти прокара краткотрайно удължение на периода на финансиране на държавното управление благодарение на гласове от Демократическата партия. Много демократи са на мнение, че той няма управителни качества.

По-рано през днешния ден Маккарти счете, че опитът да бъде свален от председателския пост няма да бъде сполучлив и той ще остане отпред на долната камара на Конгреса.

Изпълняващ длъжността ръководител на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) ще бъде републиканецът от щата Северна Каролина Патрик Макхенри. За това заяви самият той.

Последният път, в който се е провеждало гласоподаване за отстраняването на ръководителя на Камарата на представителите е бил преди 113 години.

" Намираме се в непознати води ", сподели малко преди гласуването за АП демократът Джим Коста, конгресмен от щата Калифорния.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР