Република Северна Македония (РСМ) ще дари четирите си бойни самолета

...
Република Северна Македония (РСМ) ще дари четирите си бойни самолета
Коментари Харесай

РСМ е готова да даде четирите си бойни самолета на Украйна

Република Северна Македония (РСМ) ще подари четирите си бойни самолета на Украйна. Те не са летели от 20 години . Армията ги е закупила по време на вътрешния спор с албанските бойци през 2001 година от Украйна. Министерството на защитата към момента не е удостоверило дали четирите Сухой " СУ-25 " ще бъдат върнати в страната им на генезис, осведоми скопският ефирен канал " Телма "

Самолетите се намират в хангари в базата в Петровец и са консервирани. През юни 2001 година, по време на спора, Скопие закупи четири бойни самолета Сухой СУ-25 от Украйна - три едноместни и един двуместен. Самолетите са направили няколко бойни полета в границите на етническия спор от 2001 година в поддръжка на сухопътните интервенции на силите за сигурност. През пролетта на 2003 година страната разгласи, че няма потребност от бойни самолети, а през 2004 година самолетите са били консервирани . На идната година Министерството на защитата публично отписа самолетите от регистрите на оборудването и поддръжката на въоръжените сили.

С влизането на Северна Македония в НАТО авиацията не е измежду изброените военни характерности. Наскоро. Официална Москва реагира остро на това решение, а представителят на съветското Министерство на външните работи, че дарението е огромна неточност на управляващите в Скопие, " която способства за продължаването на незаконна активност на режима в Киев против мирното население в Донбас ".
 Словакия праща в Украйна своите руски МиГ-29
Словакия праща в Украйна своите руски МиГ-29

Нова поддръжка против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР