Република Северна Македония няма как да постигнат успех, ако остават

...
Република Северна Македония няма как да постигнат успех, ако остават
Коментари Харесай

България поставя червената линия преди рамката на преговорите на Скопие с ЕС

Република Северна Македония няма по какъв начин да реализират триумф, в случай че остават на вътрешна сделка в комисията . Няма я идната стъпка, което е по-голям въпрос за България. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева на брифинг, отдаден на преходната рамка на Северна Македония за присъединението й в Европейски Съюз.

До момента не сме в положение да одобрим или кажем за преходната рамка, само че работим интензивно с Германското председателство и с Република Северна Македония за отразяване на условията на България в преговорната рамка. Исканията на България са, че няма да се поддържат малцинствени искания посредством нейните институции пред други интернационалните организации .

" Позицията на българското държавно управление е, че ние сме доброжелателни, само че, които да доведат до антибългарска акция . Не можем да приемем в Европейски Съюз и мъчно за целия Европейски Съюз ще бъде да имаме отворени въпроси ", акцентира вицепремиерът.
 Атентаторът от Виена - австриец, с албански корени от Северна Македония
Атентаторът от Виена - австриец, с албански корени от Северна Македония

Жертвите се усилиха с още една

Имаме към момента късмет да реализираме единодушие по преговорната рамка и времето за благоприятни условия не са чак толкоз доста , посочи Захариева, съгласно която ще бъде от щета за Скопие да изпусне опцията.

" Имаме пробив, само че към момента не сме там, с цел да кажем " да ", отсече вицепремиерът и предизвести, че няма доста време.

Мобилизирали сме целият си запас, с цел да намерим нужните механизми, само че България постоянно дава поддръжка и тя не е безусловна , безапелационна бе Захариева.
 Иван Илчев: Историята и комисията са единствено точка от 40 в контракта със Северна Македония
Иван Илчев: Историята и комисията са единствено точка от 40 в контракта със Северна Македония

България би трябвало да се откаже от мисълта, че те са наши братя

Непризнаването на историческата истина има сериозна тежест в действителността. Това е една от най-важните червени линии за България във връзка с осъществяване на контракта.

Ние не може да си затворим очите и да се вършим, че не виждаме, че има проблеми в спазването на контракта, безапелационна бе Захариева. Тя увери, че се поставят старания да има най-малко преговорна рамка за присъединението на Северна Македония в Европейски Съюз .

От всекидневните диалози, които водим е по-добре да се работи повече, в сравнение с да се приказва. Посланията към нашите сътрудници от Европейски Съюз и нашите съседи не са се трансформирали от 2017 година и въобще от доста години , изясни Захариева.

Ясно е записано, че би трябвало да се съблюдават добросъседските връзки и контракта с България, настоя Захариева, която следи извънредно и редовно неспазване на контракта от 2017 година Не става въпрос единствено за историческата комисия, а още за нежеланието на Република Северна Македония да се придържа към форумалата за езика в контракта , уточни вицепремиерът.

Захариева означи, че в случай че Северна Македония търси метод да заобиколи един контракт, може да го направи. Ако търсим вид или метод да разбираем, че някоя наредба няма да я прилагаме, ще го създадем. Нека да търсим метод по какъв начин да изпълняваме контракта и по какъв начин да го изпълняваме, а не по какъв начин да го заобикаляме , уточни външният министър.

" Не търсете метод да заобикаляте контракта ", настоя Захариева. Имаме предпочитание да помогнем, само че няма по какъв начин да създадем взаимни отстъпки, с които да продължи антибългарската акция , добави Екатерина Захариева.
 Захариева не вижда нищо комплицирано в това Северна Македония да признае предишното
Захариева не вижда нищо комплицирано в това Северна Македония да признае предишното

По думите ѝ претенциите им за македонско малцинство у нас са неприемливи

Припомняме, предходната седмица " Политико " писа, че България ще признае македонския като и ще признае македонска еднаквост. Малко преди този момент, че " както ние признаваме действителността, по този начин и те би трябвало да признаят предишното ".

След спиране от близо една година съвещанията на междуведомствената комисия по историческите въпроси бяха възобновени този месец., само че бе уговорено идната среща да се организира на 3-4 декември в София, а през 2021 година срещите да бъдат цели пет - на всеки два месеца. Това обаче сигурно значи, че няма да може да се извърши, до 10 ноември, когато България и Северна Македония като съпредседатели на Берлинския развой ще управляват Срещата на върха, да има компромисно решение, което да удовлетворява всички.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи, че страната му е подготвена да подпише декларация или анекс към Договора за добросъседство с България, а водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски уточни, че не има вяра България да спре интеграцията на в Европейски Съюз

На съвещанието на година не се реализира единодушие за датата за началото на договарянията за присъединението на Северна Македония и Албания към Европейския съюз. Процесът бе блокиран от Франция.

Преди това у нас на среща при президента Румен Радев, отдадена на двустранните връзки със Северна Македония, позицията на страната ни бе декларирана, че.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР