Република Северна Македония е потънала в скръб след ужасната трагедия

...
Република Северна Македония е потънала в скръб след ужасната трагедия
Коментари Харесай

Учител на две от невръстните жертви с разтърсващи думи след трагедията на АМСтрума

Република Северна Македония е потънала в тъга след ужасната покруса на Автомагистрала " Струма ", в която починаха 45 души - 12 от тях са деца.

В тази кооперация живеят две семейства. Едната от тях губи в нещастието 11 майки и деца. Всичките 5 деца учат в ОУ “Исмаил Кемали " в Скопие.

Метуш Мехмеди е преподавател по вяра. Пред камерата на България Он Ер застава той, тъй като директорката на учебното заведение още не може да се съвземе.

" Имаме момиче втори клас, имаме шести клас - едно, осми - едно, в девети - две. Това за нас е доста трагично ", показа Метуш.

В тази паралелка до неотдавна са учили 33 деца. Днес към този момент са 32. В някои класове има и повече починали. 

" От моя клас починаха две деца. Те бяха братовчеди, бащите им бяха братя. Трагично е! Много болежка. Децата плачат. Бяха доста положителни, отличници, доста дисциплинарни и културни ", сподели учителят по география Камил Имери.

В албанския квартал в Скопие ще има 16 погребения. Общината се пробва да помогне на фамилиите на починалите. 

" Искаме да издействаме пари, с цел да помогнем на фамилиите. С такива провокации не сме се сблъсквали. Гледаме да оказваме помощ като община - при земетресението в Албания, за Ковид пандемията, само че такова знамение не сме имали ", описа кметът на регион Чаир в Скопие Висар Ганиу.

В Северна Македония втори ден знамената са спуснати на половина. Заради траура музиката на всички места е приглушена, а развлекателните мероприятия- са анулирани. 

" Огромна признателност към България, че обявихте ден на печал. И още по-голяма признателност, че толкоз рано дойдохте да ни посетите. Това не се не помни ", сподели пред камерата ни учителят по физическо образование Ради Илиевски. А датата 23 ноември остава изписана с черни букви в паметта на нашите съседи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР