Република Северна Македония е била шокирана от това, че България

...
Република Северна Македония е била шокирана от това, че България
Коментари Харесай

Стево Пендаровски: РСМ е шокирана, че България блокира пътя ѝ към ЕС

Република Северна Македония е била шокирана от това, че България е блокирала пътя на страната към Европейски Съюз, сподели в изявление за предаването " Трилинг " по ТВ 24 президентът на Северна Македония Стево Пендаровски.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1189
По думите му първите прояви за това, че България има такова желание са се появили не след подписването на Договора за другарство и добросъседство през 2017 година, а преди към три години.

" Нямаше и намек, че това, което преди пет-осем десетилетия говореха българските националисти, ще се трансформира в политическа позиция на България. Да представиш такова нещо в писмена форма, като фиктивен документ от българската страна в сърцето на Европейския съюз, е анахронизъм от 19 век и беше изненада за всички, които наблюдават процесите на евроинтеграция в Брюксел. И в случай че някой твърди, че за тези претенции има съображение в двустранния контракт, или не го е чел, или приказва единствено по политически подбуди, с цел да се хареса на част от електората си и да оклевети своя политически конкурент ", сподели Пендаровски, представен от Bulgaria ON AIR.

Двустранните връзки с България не са на доста високо равнище, уточни той.

По думите му има смяна в политическата изразителност с последното българско държавно управление, само че казусът е, че през предходните три години българският президент и служебните държавни управления „ под негово командване ” не са работили за основаване на среда, в която европейската интеграция на страната да бъде обсъждана с европейски причини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР