Република Корея (Южна Корея) два пъти е настоявала с ноти

...
Република Корея (Южна Корея) два пъти е настоявала с ноти
Коментари Харесай

Южна Корея два пъти е настоявала Вили Сечкова да им стане почетен консул

Република Корея (Южна Корея) два пъти е упорствала с ноти Виолета Сечкова да им стане почетен консул, излиза наяве от отговори на Министерството на външните работи до Клуб Z.

От редакцията са попитали дипломатическото ведомство по какъв начин по този начин някогашната телевизионна водеща и другарка на предприемача Александър Сталийски внезапно бе утвърдена от българското държавно управление за почетен консул и нагази в дълбоките води на дипломацията.

Оказва се, че Република Корея два пъти с ноти е желала манекенката да им стане почетен консул, само че първия път докуменитите й са били върнати поради дребни грешки.

Първата нота с настояването е била изпратена на 9 юли 2020 година, само че се оказало, че има пропуски в данните за кандидатката, консулския й окръг и адреса на нейната бъдеща канцелария. След отстраняването на всички процедурни спънки Република Корея изпраща втора нота на 29 октомври, съпроводена с публично писмо от южнокорейската външна министърка Канг Кьонг-хуа, в което тя показва "пълна религия в качествата и интегритета " на госпожа Сечкова.

В дипломатическата процедура от дълго време е признато страните да дефинират разнообразни локални лица за почетни консули, а извънредно недопустимо е приемащата страна да не даде единодушие - това е знак за разтягане на двустранните връзки, разясниха дипломати. Допустим е отвод в изключителни условия, в случай че личността да вземем за пример заплашва националната сигурност на приемащата страна.

Категорично не България избира непознатите почетни консули, а съответната страна, която ги назначава, разясниха дипломатите.

Почетните консули имат стеснен имунитет, т.е. под отбрана попадат техните канцеларии и те самите при осъществяване на отговорностите им. Ако обаче извършат закононарушение от общ темперамент, това не ги освобождава от наказателна отговорност. България бе лишила даже привилегиите им да поставят на колите си червени номера през 2016 година, само че след обжалване Върховният админстративен съд им ги върна. Това обаче не значи, че те могат да нарушават разпоредбите за придвижване, просто санкциите и фишовете им идват от КАТ първо в Министерство на външните работи, откъдето им се препращат за заплащане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР