Република Корея ще помага на Украйна да произвежда повече бойни

...
Република Корея ще помага на Украйна да произвежда повече бойни
Коментари Харесай

Южна Корея ще помага на Украйна в производството на дронове

Република Корея ще оказва помощ на Украйна да създава повече бойни дронове за войната против Русия, заяви кметът на Лвов Андрий Садови във видеокоментар след обиколка зад граница, съобщи Укринформ.

" Имаме доста положителни контакти с производители на дронове. Свързваме ги с наши производители. Ще има повече дронове и те ще са с по-високо качество ", сподели Садиви.

Кметът на Лвов уточни също, че корейски компании са заинтересувани да влагат в Украйна. В Лвов ще бъде построен промишлен парк с корейски средства, за корейския бизнес. Освен това, благодарение на южнокорейски сътрудници, ще бъде издигната и клиника на територията на болница „ Св. Лука “ в града.

Според Садови Южна Корея поддържа Украйна, тъй като схваща „ какъв брой е значима нашата битка против Русия, страната, която си сътрудничи със Северна Корея “.

Кметът означи също така, че такива визити зад граница са доста значими за Украйна за привличане на вложения и акцентира, че не са изхарчени никакви бюджетни средства за пътуването му, което е било напълно за сметка на приемащата страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР