"Република Корея е държава с много сериозни дипломатически традиции и

...
"Република Корея е държава с много сериозни дипломатически традиции и
Коментари Харесай

Максим Бехар: Почетните консули нямат никакви привилегии, а отговорности

"Република Корея е страна с доста съществени дипломатически обичаи и съм сигурен, че те са премислили добре и са създали своя добър избор в България. Не мога да недооценявам решение на такава огромна и авторитетна страна ". Това сподели пред БНР Максим Бехар, вицепрезидент и представител на Асоциацията на почетните консули, разяснявайки тематиката за Виолета Сечкова - някогашна телевизионна водеща и модел, която получи единодушие от държавното управление на България да стане почетен консул на Южна Корея за област Пловдив. Той изрази вяра, когато получи всичките си документи, тя да кандидатства и да стане член на Асоциацията.

По думите на Бехар почетните консули нямат никакви привилегии, а отговорности да съставляват страните, като тези функционалности са безусловно безвъзмездни. Той уточни, че това е дефинирано във Виенската спогодба, която ръководи връзките на почетните консули с страните, в които са назначени, както и с страните, които ги назначават:

"Функциите са да съставляват страните, които ги назначават, и да се грижат за жителите на тези страни, които обитават на територията на България или на територията, за която те дават отговор ".

Максим Бехар, който е 16 години почетен консул на Република Сейшели в България, посочи, че дипломатическите представителства са извънредно скъпо и първокласно занимание в тези сложни времена и за бизнеса, и за обществата, по тази причина той предвижда, че това ще бъде бъдещата форма на посланичество.

Според него първо и главно е почетният консул да обича страната, която съставлява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР