Република Китай изрази своето искрено съжаление за протеста на Китай

...
Република Китай изрази своето искрено съжаление за протеста на Китай
Коментари Харесай

Китай с нови критики към международната общност по отношение на Тайван

Република Китай изрази своето откровено страдание за митинга на Китай против изявлението от страна на Никарагуа в поддръжка на Тайван по време на Международната конференция отдадена на труда, провела се в Женева.

По време на събитието представителят на Никарагуа прикани Международната организация на труда (МОТ) и нейните членове да извърнат внимание на правата на служащите в Тайван.

В отговор на това, китайският представител се обърна към Никарагуа, заявявайки, че страната нарушава правилото „ Един Китай “ и на собствен ред прикани всички държави-членки да „ престанат да нарушават суверенитета на Китай “.

Последва изказване от страна на Министерство на външните работи на Република Китай, в което страната насочи благодарности към представителя на Никарагуа, който показва, че признава правата на тайванските служащи в интернационалната общественост. В изказването се загатва още, че Континентален Китай отявлено пренебрегва универсални и фундаментални човешки права, придържайки се към така наречен принцип „ Един Китай “. Нещо повече – страната си разрешава да осъжда правото на други страни от интернационалната общественост да изричат мнение за тайванските служащи.

Министерството акцентира и на обстоятелството, че администрацията на Тайван е единственото държавно управление, което съставлява двадесет и трите милиона жители на страната – факт, който не може и не трябва да бъде отричан в международен мащаб. Беше насочен и зов към интернационалната общественост Републиката да бъде призната и да взе участие в Международната организация на труда и Международната организация за протекция на детето на основата на тъждество и достолепие.

Пекин смята Тайван за част от китайската територия, макар че Китайската национална република в никакъв случай не е имала пълномощия над него от основаването му през 1949 година КНР поредно оказва напън върху интернационалните организации и други страни да изолират Тайван в интернационален мащаб, само че този напън се разраства откогато Цай Ин-уен от Демократическата прогресивна партия пое властта през месец май 2016 година

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР