Република Китай и Полша подписаха два меморандума за разбирателство, насочени

...
Република Китай и Полша подписаха два меморандума за разбирателство, насочени
Коментари Харесай

Полша подписа два меморандума с Тайван

Република Китай и Полша подписаха два меморандума за съгласие, ориентирани към усилване на съдействието в региона на финансовия контрол и слънчевата сила.

„ Финансовото съглашение, подписано сред Комисиите за финансов контрол на двете страни, е първото по рода си, което Тайван реализира с централноевропейска нация “, обявиха от Министерство на стопанската система. От своя страна пактът за слънчевата сила има за цел да ускори съдействието сред индустриалните групи за развиване на възобновима сила.

По време на церемонията по подписването на финансовото съглашение заместник-министърът на стопанската система Ян Уей-фу съобщи, че последното ще насърчи по-тясното регулаторно съдействие сред двете страни, ще ускори успеваемостта на трансграничния контрол и ще спомогне за повишение успеваемостта на финансовите пазари. Той изрази своята оптимистична настройка във връзка с евентуалното разширение на обмена на информация и подобряването на финансовата регулаторна среда и на двете страни.

Споразуменията бяха подписани на седмите Тайванско-полски съвещания, извършени във Варшава. Под управлението на Ян и на министъра на икономическото развиване на Полша Тадеуш Кошчински, еднодневната среща включваше полемики в области, обхващащи селскостопанската търговия, развиването на индустрията и превоза.

Консултациите сред двете страни започват за пръв през 2010 година, като по думи на Ян последните са се трансформирали в сигурен инструмент за поощряване на търговията и вложенията сред страните. Според статистиката на Министерството на финансите Полша е точно осмият по величина търговски сътрудник на Република Китай през 2016 година, като двустранната търговия доближава до внушителни 995 милиона щатски $, регистрирайки растеж с 48 милиона $ на годишна база.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР