Република България високо оценява поемането от Италианската република на ролята

...
Република България високо оценява поемането от Италианската република на ролята
Коментари Харесай

800 италиански военни посрещнаха своя министър на полигона Ново село

Република България високо прави оценка поемането от Италианската република на ролята на рамкова страна на многонационалната бойна група на наша територия. За нас това е доказателство за съюзната взаимност и осъществяване на една от трите основни задачи на Алианса - груповата защита. Това сподели министърът на защитата Димитър Стоянов през днешния ден, 24 декември, на работна среща със своя италиански сътрудник Гуидо Крозето, която се организира в авиобаза Безмер, представен в известие на Министерството на защитата.

Министър Стоянов благодари на италианския си сътрудник, че страната му се е нагърбила " с тази комплицирана роля в комплицирано време ".

От своя страна министър Крозето сподели, че България има сътрудник и съдружник във връзка с реализацията на плановете за рационализация на армията. Най-важният ни контингент е тук в България. Над 800 италиански военнослужещи са ситуирани на полигон " Ново село " и това демонстрира нашия ангажимент към увеличаване на Източния фланг на НАТО, означи министър Крозето. Той е на посещаване в нашата страна, с цел да поздрави италианските военнослужещи от състава на многонационалната бойна група във връзка Рождество Христово.

Гуидо Крозето акцентира, че полигон " Ново село " дава отлични условия и благоприятни условия за образование на италианските военнослужещи.

На работната среща двамата министри означиха значителния принос на многонационалната бойна група както за усилване възпиращия и защитителен капацитет на Алианса, по този начин и за повишение на сигурността в Югоизточна Европа.

Министър Стоянов срещна сътрудника си и с някои от предпочитаните планове за рационализация на Българската войска, измежду които плана за придобиване на нова бойна машина на пехотата, на вторите осем самолета F-16, на нови трикоординатни радари, плана за развиване на качествата за артилерийска поддръжка и други

" За нас Италия е значим сътрудник в Европейския съюз (ЕС) и съдружник в Алианса. И двете организации са основни за нашата сигурност и защита. Независимо от компликациите и провокациите, ние сме ангажирани с осъществяването на поетите задължения, фокусирани върху модернизацията и повишението на оперативната съгласуемост на въоръжените ни сили ", съобщи министър Стоянов.

Обсъдени бяха и други настоящи въпроси като значимостта на Коридор № 8, който ще свърже Адриатическо и Черно море, военната подвижност, индустриалното съдействие и сигурността в региона на Черно море. Министрите на защитата на България и Италия показаха подготвеност за задълбочаване на двустранното военно-техническо съдействие в процеса на създаване на отбранителни качества. Обсъдени бяха и опциите за обезпечаване на заместващи платформи за българските Военновъздушни сили, опциите за придобиване от Италианската република на подводници за Военноморските сили, както и присъединяване в взаимни учения и подготовки. Сред тематиките на диалога беше и присъединяване в самодейностите на НАТО и Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна за противопоставяне на съветската експанзия.

Министър Стоянов предложения италианския си сътрудник на публично посещаване в България.

В срещата участваха заместник-министрите на защитата Теодора Генчовска и Катерина Граматикова, заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов, командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Димитър Петров. Към италианската делегация на министъра на защитата Крозето се причисли и посланикът на Италия в България Н. Пр. Джозефина Дзара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР