Република България и остават ангажирани с прилагането на Договора за

...
Република България и остават ангажирани с прилагането на Договора за
Коментари Харесай

След двустранна среща: Диалогът между София и Скопие остава конструктивен

Република България и остават ангажирани с използването на Договора за добросъседство и със усилването на съдействието сред двете страни в позитивна посока и с по-силна воля за решение на всички провокации. Това подчертаха по време на днешната си среща българският дипломат в Скопие Ангел Ангелов и вицепремиерът и македонският министър за политическата система и връзките сред общностите Артан Груби, съобщи БГНЕС.

Груби благодари на дипломат Ангелов за бързата интервенция на българските управляващи при следствието на трагичния случай на автомагистрала „ Струма ”, при която изгубиха живота си 45 пасажери от районен съд Македония, както и за оказаните грижи за оживелите.
България ще поддържа Северна Македония в подготовката на трудово законодателство съгласно условията на Европейски Съюз
България ще окаже експертна поддръжка на Северна Македония при подготовката на законодателство в региона на труда и здравословните и бе...

„ Бързото и сполучливо решение на разногласието сред двете страни беше една от разискваните тематики сред Груби и Ангелов за ускорение на процеса на интеграция на районен съд Македония в Европейския съюз ”, оповестиха от кабинета на вицепремиера.

По време на диалозите Груби акцентира уговорката на държавното управление към изпълняването на стратегическите цели – осъществяване на Договора за добросъседство и на Преспанския контракт.

Ангелов и Груби се сплотиха към мнението, че с Договора за другарство, добросъседство и съдействие България и районен съд Македония са сложили отлична основа за положително съдействие сред двете страни.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР