Република България и Кралство Дания са приятели, съюзници и партньори

...
Република България и Кралство Дания са приятели, съюзници и партньори
Коментари Харесай

Президентът награди с орден „Мадарски конник“ посланика на Дания Кристиан Кьонигсфелдт

Република България и Кралство Дания са другари, съдружници и сътрудници в границите на Европейския съюз и НАТО. Заедно обсъждаме и решаваме най-важните въпроси от съвместен интерес, касаещи бъдещето на Европа - сигурността, стабилността, икономическото развиване и просперитета на нашите жители. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден удостои с медал „ Мадарски конник " първа степен посланика на Кралство Дания в Република България Кристиан Кьонигсфелдт.

Държавното отличие беше връчено като израз на самопризнание за особените заслуги на дипломат Кьонигсфелдт за развиването на връзките сред Република България и Кралство Дания в дух на другарство и съдействие и като висока оценка на неговия професионализъм.

Президентът съобщи, че България разчита на поддръжката на Дания по отношение на подготовката и сполучливото осъществяване на председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 година Държавният глава също по този начин изрази признателност за поддръжката за приемането на България в Шенгенското пространство, което по думите на Румен Радев е единственият метод България да бъде ефикасен бранител на външните граници на Европейския съюз.

„ Имаме сериозен растеж в търговско-икономическия продан. Над 70 компании от Дания са основали свои дъщерни клонове в България и са осъзнали, че нашата страна е една добра дестинация за вложения ", означи президентът и дефинира растежа в обмена на туристи и студенти сред двете страни като изрично доказателство за триумфа на двустранното партньорство.

„ България и Дания споделят общи визии по най-важните тематики от дневния ред, само че има и благоприятни условия за разширение и задълбочаване на двустранните ни стопански, търговски, обществени и културни взаимоотношения. Можете да разчитате на поддръжката на Дания в провокациите, пред които ще бъде изправена вашата страна ", съобщи на церемонията Кристиан Кьонигсфелдт и оцени високо напредъка в областта на вложенията и бизнес съдействието с България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР