Репресиите срещу Труд продължават. Мощни хакерски атаки от няколко дни

...
Репресиите срещу Труд продължават. Мощни хакерски атаки от няколко дни
Коментари Харесай

Явор Колев, шеф на дирекция „Информационни технологии и Киберсигурност” в Лев Инс, за атаките срещу „Труд“: В тъмния интернет се предлагат такива услуги

Репресиите против " Труд " не престават. Мощни хакерски офанзиви от няколко дни удрят онлайн изданието на вестника. Според специалиста по киберсигурност Явор Колев не било доста комплицирано да се провежда такава офанзива.

„ В тъмния интернет се оферират такива запаси. Много на ниска цена могат да се купят - за стотина $. Става въпрос за мрежи от инфектирани компютри, които с избрана устременост нападат интернет уеб сайтове и ги компрометират с голям брой поръчки и блокират активността им. Такива офанзиви са доста известни през последните месеци. Свързани са и с изборите и с политическата конюнктура. Такива офанзиви имаше към държавни институции, към частни компании “, сподели досегашният ловджия на кибербандити от ГДБОП.

Според него отбраната може да е с хардуерни и софтуерни решения. „ Има разнообразни способи. Трябва да се употребяват и облачни решения “, сподели Явор Колев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР