Репресиите и Рашковщината продължават. Как да го разбираме – като

...
Репресиите и Рашковщината продължават. Как да го разбираме – като
Коментари Харесай

Рашков към Карадайъ: Как ръководите своята партия, която извършва престъпления по изборния процес

„ Репресиите и Рашковщината не престават. Как да го разбираме – като принуда и дискриминация на база политически убеждения ли? “. Това попита водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадай от трибуната по време на парламентарния надзор, пише „ Монитор “.

Движение за права и свободи зададоха 101 въпроса

към MВР-шефа за случаи на приучване на симпатизанти на партията по време на изборната акция, с цел да подписват предварителни протоколи. Затова от Движение за права и свободи желаеха да разбереат в кои случаи Министерство на вътрешните работи си е превишавало пълномощията. Рашков и Движение за права и свободи влязоха в спор. Първият – че не задават вярно въпросите, а последните –

че не им дава отговор всъщност.

Нали знаете, че не съм не запомнил, че ме привиквахте по време на изборите. И този въпрос ще го задам, закани се водачът на Движение за права и свободи. Упрекна го, че не им показал документите за всеки случай, по който са задали въпроси.

Рашков на собствен ред съобщи,

че законът планува няколко форми за приканване – както с призовка, по този начин и по телефона.

„ Така че тук не търсете теле под вола и четете, когато се готвите да питате един депутат, който е правист и знае повече от вас в тази област. Цитирате конституцията, само че изборно –

както Дяволът Евангелието.

Вие сте законотворци и би трябвало да знаете закона доста добре, настоя вътрешният министър. Аз желая да ви запитвам – по какъв начин ръководите своята партия, която прави закононарушения по изборния развой? Няколко каузи съм извадил за хора, на които вие сте давали финансови средства за изборите. Питайте! Питайте!, прикани Рашков.

Карадайъ пък на собствен ред

го прикани да си сдържа нервите. „ Трябваше да обърнете внимание на господин министъра, че към момента сме парламентарна република и контролът е от Народното събрание към министрите. Трябваше да му напомните и, че от юли месец си очаквам документите. Дали ще бъдете министър 3 дни, 3 месеца, 3 или 33 години, вашето време все ще изтече, само че тези младежи, които сте проверявали, идват след нас, настоя Карадайъ.

По-късно Рашков упрекна Движение за права и свободи, че се пробват по време на избори да си купуват някое и друго депутатско място в пленарна зала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР