Репортерът Васил Иванов тръгна по следите на злоупотреба със служебно

...
Репортерът Васил Иванов тръгна по следите на злоупотреба със служебно
Коментари Харесай

Хванаха полицейски шеф от Годеч в издънка

Репортерът Васил Иванов потегли по следите на корист със служебно състояние от страна на полицейски шеф. Шефът на РПУ в Годеч – основен контрольор Христо Кръстев, употребява служебния полицейски джип като персонален. Той живее в София и всеки ден върви с колата на работа до Годеч и назад.

Така всекидневно изминава със длъжностен бензин дистанцията от 100 км. Разходът на гориво е най-малко 200 литра бензин на месец.

Един от служителите на реда, работещи в районното, разказал пред камерата на NOVA, че по принцип чиновниците изпитват усложнения с работата си поради дефицит на гориво. Началникът обаче пътувал от и до работното си място със служебна кола от 5-6 месеца насам.

Екипът ревизирал думите на поискалия анонимност еднообразен. В шест разнообразни дни, в интервала сред 1 и 20 декември, човек от екипа следял маршрута на Кръстев със служебния джип. Във всеки един от тези дни, вечер той си тръгвал от районното в Годеч, изминавайки 50 км до Божурище.

Там, покрай полицейски сектор, се качвал на персоналната си кола и се прибирал у дома. Сутрин към 7.00 ч. още веднъж се появявал, качвал се на служебния джип и тръгвал за Годеч. На седмия път го наблюдавали, само че към този момент с огромна камера и микрофон. Той изрично отказал да разяснява дейностите си.

Вечерта след изявлението с Кръстев, за пръв път служебният полицейски джип нощува пред районното. Оттогава всяка вечер си е там, а началникът към този момент пътува с персоналната си кола.

Тъй като показаното е съществено нарушаване на разпоредбите в системата на Министерство на вътрешните работи, от свои вътрешни източници в районното и Областната дирекция медията схванала, че след изявлението с началника са почнали да се вършат опити да се оправдаят дейностите му - посредством сформиране на разнообразни документи със задна дата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР