Репортаж по сигнал на наши зрители, които се обадиха в

...
Репортаж по сигнал на наши зрители, които се обадиха в
Коментари Харесай

Какво да правим, ако не сме ваксинирани по медицински причини и не сме преболедували ковид

Репортаж по сигнал на наши фенове, които се обадиха в редакцията, с цел да оповестят, че по здравословни аргументи не могат да бъдат имунизирани, а и не са преболедували коронавирус. Те питат какво би трябвало да създадат, с цел да получат зелен документ.

Сабрие Даил, гр. Карнобат: След резултати от проучване и въпрос дали мога да се имунизирам против COVID-19, лекарите, измежду които и имунолог, споделиха: не. Следователно не мога да получа зелен документ. Какво би трябвало да направя в този случай?

Сабрие не е единствената, която задава този въпрос.

Доктор Александър Георгиев е персонален доктор на 2000 души от София. Твърди,че сред 4 и 7 % от тях имат редки болести, които не им разрешават да бъдат имунизирани.

Най-вече тежки алергични реакции в предишното съпроводени с алергичен потрес, алергията към домакински прахуляк не е противопоказна за имунизиране. Тежкопротичащи автоимунни болести също са противопоказни, при тежки случаи на заболяване на Акрон и Муцерохеморагичен колит, аз бих се въздържал от рекомендации за имунизация.

В утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " имунологът Радка Аргирова съобщи, че към всеки човек би трябвало да се подхожда самостоятелно. В характерността на всяка ваксина има посочени противопоказания. И в случай че една ваксина не е подобаваща, то би трябвало да се търси друга.

Всеки самостоятелен случай несъмнено, е друг и експертите, които упражняват лекуването на обещано заболяване, могат да дадат мнение.

В последна сметка, за хората, които по здравословни аргументи не могат да се имунизират и не са преболедували коронавирус, единственият метод да получат зелен документ, е да показват негативен PCR или антигенен тест. Това обаче би трябвало да става на всеки два дни.

Когато зеленият документ е нужен за влизане в ресторант или спектакъл, хората могат да изчакат известно време, само че когато е необходим за работа, става проблем за тези, които го нямат.

Работодателят би могъл да реши казуса, в случай че негов чиновник не може да се имунизира и се постанова да се вършат проби, само че те са много скъпи. И според от това какъв брой са служащите, това може да се окаже един огромен разход. Тук е мястото да се намеси страната, като част от финансирането на тестванията или напълно поемането на финансовия разход по това перо, изяснява Мария Петрова, юрист по здравно право.

Според адвокати, от здравното министерство могат да разгласят формален лист на болесттите, които не разрешават имунизиране против коронавирус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР