Репликите: „Искам да го правим на тъмно и „Моля те

...
Репликите: „Искам да го правим на тъмно и „Моля те
Коментари Харесай

Сексологът Наталия Кобиликина: Идеалната любовница харесва тялото си

Репликите: „ Искам да го вършим на мрачно и „ Моля те не ме гледай, имам коремче” са сигурни страстоубийки. Срамът от голотата може да донесе единствено провали в леглото и в любовта. Откъде идва това терзание и по какъв начин да го изтрием от главата си, ни подсказва сексологът Наталия Кобилкина.

Не се срамуваш – значи си свободен

Сексолозите назовават хората, които не се тормозят от голото си тяло не освободени, а „ свободни”, тъй като тези хора се одобряват с цялата си същина, душа и тяло, и си разрешават да бъдат себе си. Счита се, че са щастливи и вършат това, което желаят в своя живот. По-гъвкави са, имат вяра в себе си, отстояват гледната си точка и са по-трудни за надзор и операция. Затова в западните общества голотата не е нещо срамно. В СПА центровете в Германия да вземем за пример, е признато всички да бъдат без бански. Те знаят, че не трябва да се усещат засрамени единствено тъй като имат гениталии. А във френския курортен град Кап д'Агд е обикновено и мъжете и дамите да се разхождат, както майка ги е родила. Е, въпреки всичко има санкция за ерекция. Що се отнася до нудистите, за тях сексолозите споделят, че са по-склонни да поддържат, а не да осъждат другите и че бързо построяват непосредственост. Те почитат своето тяло, което е част от природата и по тази причина почитат и природата. Забелязали ли сте, че техният плаж е по-чист от този на хората по бански?

Идеалната държанка харесва тялото си

В изследване, което Наталия Кобилкина прави за това коя е идеалната държанка, преди всичко множеството мъже слагат дамата, която обича тялото си и се гордее с него. Оказва се, че за един мъж е досадно, когато тя стартира да се съблича с ангажиментите: „ Нека го вършим на тъмно”, „ Не ми гледай коремчето”, „ Паласките ми стърчат”. И споделят, че тогава даже желанието им за секс се изпарява. „ Тя толкоз се тормози от себе си, че все едно ми дава нещо некачествено, нещо лошо”, споделят мъжете. „ Тя би трябвало да се гордее с това, което е. Да каже: „ Виж какъв брой съм красива! Дори с по-пищно дупе или с коремче това съм аз и ти правя подарък най-ценното, което имам – моето тяло”. Тогава той ще я оцени високо, даже и да няма най-идеалните пропорции”, изяснява Кобилкина.

Да обичаме голото си тяло!

На помощ за премахване на срама идва работата в групи, където сексологът оказва помощ на „ страдащите” да трансформират своите настройки и полезности. Там те осъзнават, че не им е от изгода да се срамят и е по-добре да се провиснал, да бъдат себе си, да одобряват секса като нещо духовно и сакрално. Специалистите изясняват, че тази вътрешна независимост носи креативна сила, която прави и живота по-интересен. А когато управляваш половата си сила нямаш спирки, ограничавания, страхове и дишаш свободно.

„ Ако се срамувате от тялото си, като първа стъпка се научете да ходите голи у дома и да заставате пред огледалото. Погледнете тази част от тялото си, която най-вече не харесвате и си кажете: „ Точно тъй като имам това коремче или тези дребни гърди, се обичам”. Погалете ги, дайте им любовта си. Правете похвали сами на себе си пред другите. Кажете: „ Вижте какъв брой съм красива”, „ Колко прекрасен бюст имам”. Подчертайте достолепията си и се гордейте със себе си. Покажете на целия свят какъв брой сте прелестна. Опитайте чувството да сте без долни дрехи през лятото, изключително на морето”, поучава сексологът.
А в случай че някой ви обиди, че гърдите или дупето ви не са красиви, му кажете: „ Но тъкмо това обичам в себе си”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР