Репетиционната зала на Представителен женски хор Златна лира“ към Община

...
Репетиционната зала на Представителен женски хор Златна лира“ към Община
Коментари Харесай

Предложение: Репетиционната зала на хор „Златна лира“ в Търговище да носи името на основателя си

Репетиционната зала на Представителен женски хор „ Златна лира “ към Община Търговище да бъде именувана на създателя на състава – маестро Борислав Хаджийски , оповестиха от локалната власт. Докладна с такова предложение внася в Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров . Докладната е направена на база постъпила в администрацията подписка от хористите .

Поводът за именуване на залата, която се намира в Центъра за юношески действия и начинания, е отбелязването на 50 години от основаването на хора . Желанието на хористите е по този метод да почетат и паметта на маестрото.

Борислав Хаджийски управлява състава 25 години – от основаването на хора през 1973 година до своята кончина през 1998 година Успява да го издигне до лауреат на IV, V и VI фестивал на художествената самоинициатива. Под неговата палка хорът става притежател на златни медали, реализира редица концерти в България и чужбина, записва дългосвиреща грамофонна плоча.

През 1987 година маестро Борислав Хаджийски, дружно с проф. Лилия Гюлева, слагат началото на Празниците на женските и девически хорове в Търговище. Те се организират на всеки две години и през днешния ден са една от креативните визитки на града ни.

Предложението за именуване на залата ще бъде прегледано на идното съвещание на Общинския съвет на 21 декември .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР