ренският президент Еманюел Макрон се обяви днес за дълбока реформа

...
ренският президент Еманюел Макрон се обяви днес за дълбока реформа
Коментари Харесай

Макрон: Призовавам за реформа из основи на Шенген

ренският президент Еманюел Макрон се разгласи през днешния ден за дълбока промяна на разпоредбите за Шенгенското пространство за свободно придвижване в Европа, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Призовавам за промяна радикално на Шенген и за по-голям надзор ",

сподели Макрон при пътешестване до френско-испанската граница, където той посети граничния пункт Льо Пертюс. Той сподели, че ще направи първи оферти в тази тенденция на Европейския съвет.

Френският президент се разгласи и за основаване на същинска гранична полиция на Европейски Съюз, която да дава отговор за защитата на външните граници на Шенгенската зона.

Числеността на френските сили за сигурност по границите на страната ще бъде удвоена

Там вместо 2400 ще бъдат ситуирани 4800 гранични служители на реда и митнически сътрудници, заяви още Макрон. Той посочи, решението е било взето поради усилването на опасността след неотдавнашните атентати, в това число в Ница.

Във Франция през последните три месеца поради към този момент признатите ограничения са били предотвратени 32 терористични акта. Разработен е и законопроект, който ще бъде показан на държавно съвещание на 9 декември.
Според представители на френските и италианските управляващи основният обвинен за нападението в Ница, тунизиец, е дошъл в Италия по море, преди да отиде във Франция малко преди офанзивата.

Макрон разяснява през днешния ден, че е прекомерно рано да се приказва сигурно

за детайлите към това нахлуване, само че акцентира, че е ясно, че терористични офанзиви може да бъдат осъществявани от хора, които употребяват миграционните потоци.

Терористичните мрежи са станали още по-глобализирани, предизвести френският президент и акцентира, че Европа би трябвало да ускори отговора си.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР