Реновират три детски заведения в Пловдив по проект Въвеждане на

...
Реновират три детски заведения в Пловдив по проект Въвеждане на
Коментари Харесай

Реновират три детски градини в Пловдив по проект за енергийна ефективност

Реновират три детски заведения в Пловдив по план " Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и създаване на фотоволтаични електроцентрали в три детски градини на територията на Община Пловдив ". Днес бе направена алегорична първа копка в детска градина „ Еделвайс ” в Тракия.
Прочетете още
Проектът се осъществя с безплатно финансиране по стратегия " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност " от Министерство на енергетиката. Ще бъде осъществено реновиране и на други две детски градини в града. Това са ДГ " Десислава ", която се намира още веднъж в „ регион ” " Тракия " и ДГ " Светлина " в регион " Южен ".

Реновирането на ДГ " Еделвайс " е на стойност 1 487 198 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване на плана е 24 месеца, като се чака ремонтните действия да  приключат на 30 април 2024 година В този интервал децата ще продължат образованието си в същата постройка.

На формалната гала участваха кметът Здравко Димитров, кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров, заместник-кметът на " Южен " Атанаска Тунтова, директорката на ДГ „ Еделвайс ” Надя Загорска и други. 

„ Три детски градини ще бъдат реновирани и санирани. Това е следващата стъпка от уговорката, който дадохме, когато постъпвахме в служба. Тази детска градина е от 1982 година, когато технологиите бяха други, а в този момент са напреднали и ние сме длъжни да осигуряваме по-високо качество на живот и да работим в тази тенденция. Важното е малчуганите да се усещат добре ”, съобщи градоначалникът.

Директорката на детското заведение съобщи, че целият екип е извънредно благополучен, защото се сбъдва една тяхна фантазия, а точно постройката да бъде актуализирана.

„ Чрез санирането, подмяната на дограмата и новата система, детската градина ще получи едни доста ниски енергийни разноски и посредством плана ще усъвършенства качеството на работа, ще се окаже удобно влияние на околката среда и по този метод живота на децата ще бъде усъвършенстван ”, разяснява Надя Загорска.

„ Пътят за триумф е когато Община Пловдив и районната администрация вървят дружно. Чрез тази централа, която ще влезе в приложимост, разноските на градините ще паднат и ще имат повече пари в бюджета. Детските заведения в регион „ Тракия ”, като се изключи че са усъвършенствани те са и от ден на ден. Предстои ни разкриване на нови детски градини. Смятам, че ще приключим с казуса с приемането на деца в детски градини ”, съобщи пък кметът на регион „ Тракия ” Костадин Димитров.

Заместник-кметът на " Южен " Атанаска Тунтова изрази удовлетворение, че една от детските градини, която ще се реновира, е на територията на техния регион.

" В региона ни е огромен проблем приемът на деца, тъй че това е една доста добра самодейност и този план дава опция за икономисване на енергия и запазване на околната среда ", съобщи Атанаска Тунтова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР