Реномираният френски всекидневник Le Monde публикува статия, озаглавена Организираната престъпност

...
Реномираният френски всекидневник Le Monde публикува статия, озаглавена Организираната престъпност
Коментари Харесай

Le Mond: Балканските гангстери на върха на властта

Реномираният френски ежедневник „ Le Monde ” разгласява публикация, озаглавена „ Организираната престъпност в основата на държавната система “. В нея се споделя по какъв начин сръбски и черногорски незаконни групи са взели участие в търговия с опиати с генезис от Южна Америка, които са били публикувани из цяла Европа. И всичко това се е случвало.

Особено място е отделено на бруталността на взаимните им спорове, почнали през 2014 година и засилили се през 2016 година след убийството на Александър Станкович, оповестява Nova.rs.

В материала се акцентира ролята на братята на сръбския и на черногорския президенти - Андрей Вучич в Белград и Аца Джуканович в Подгорица.

Цитиран е и европейски посланик, който споделя, че „ в името на геополитиката [европейските институции] са си затваряли очите пред незаконните действия на Сърбия и Черна гора “.

Изтъква се, че сръбските и черногорските управляващи са облагодетелствали " клана Кавач ", чиито членове " поддържали тесни връзки с футболната агитка, обвързвана с Вучич ".

Посочва се също, че агитката „ Яничари ”, по-късно преименувана на „ Principe ” (принц – бел.ред.), непрестанно се ускорява от идването на Вучич на власт. Участниците в нея са били ангажирани по време на церемонията по встъпването му в служба, а синът на президента Данило постоянно е виждан в компанията на членовете ѝ.

В материала, оповестен на няколко страници, се изяснява, че връзката сред страната и тази футболна агитка се реализира от Даяна Хркалович, която, както написа „ Le Monde ”, е назначена от Вучич на служба " държавен секретар на Министерство на вътрешните работи ".

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР