Рено свика днес управителен съвет, за да утвърди назначаването на

...
Рено свика днес управителен съвет, за да утвърди назначаването на
Коментари Харесай

Рено назначава Лука де Мео за изпълнителен директор

Рено свика през днешния ден директорски съвет, с цел да утвърди назначението на някогашния началник на Seat Лука де Мео за общоприет шеф. Това съобщи Франс прес, базирайки се на източник, непосредствен до френския автомобилостроител.
Членовете на управителния съвет на Рено, които се събраха през днешния ден в централата на компанията в Булон-Биянкур, към този момент поддържаха кандидатурата на 52-годишния Де Мео през декември.
Очаква се след края на срещата да бъде публикувано официално съобщение за назначението, показва Българска телеграфна агенция.
Според осведомени източници Лука де Мео няма да поеме незабавно функционалностите си на общоприет шеф поради контракта, който го обвързва с немската автомобилна компания.
Италианецът, който е полиглот и приказва съвършено френски език, ще би трябвало да се заеме с редица планове и ще се изправи пред много провокации в Рено.
Председателят на управителния съвет на Рено (Renault) Жан-Доминик Сенар разчита на него, с цел да вдъхне нов живот на компанията, разтърсена от абсурда с Карлос Гон. Бившият началник на групата избяга от Япония, където бе арестуван под домакински арест и дойде незаконно в Ливан в края на декември.
На Лука де Мео се приписва заслугата за възобновяване на Seat, чието ръководство пое през 2015 година, откакто беше отпред на отдела за маркетинг и продажби на Ауди (Audi). Испанската марка, която беше в доста тежко състояние преди четири години, регистрира исторически връх в продажбите през предходната година.
Една от първите задания на Лука де Мео ще бъде да създаде тактика за възвръщане на имиджа на марката Рено в Европа и да увеличи класата й, с цел да я разграничи повече от по-ниския клас Дачия (Dacia) на румънския филиал.
Акциите на Рено на борсата поевтиняха повече от на половина след ареста на Карлос Гон през ноември 2018 година, знак за недоверието на вложителите след година на рецесия сред френския автомбилостроител и неговия съдружник Нисан (Nissan), напомня АФП
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР