Renesas Electronics се съгласи да плати $8,8 млрд. ($5,8 млрд.)

...
Renesas Electronics се съгласи да плати $8,8 млрд. ($5,8 млрд.)
Коментари Харесай

Сделката на японския производител на чипове Renesas продължава с оферта за Altium от $5,8 млрд.

Renesas Electronics се съгласи да заплати $8,8 милиарда ($5,8 млрд.) в брой, с цел да придобие австралийския снабдител на софтуерни принадлежности за планиране Altium, до момента в който японският производител на чипове продължава да придобива да диверсифицира бизнеса си.

Renesas, която е един от водещите снабдители на чипове за международната автомобилна промишленост, в това число японските Toyota и Nissan, упорства за диверсификация и прибавяне на мащаб след напрежението на веригата за доставки и заради геополитическото напрежение, като Китай е основен източник на доходи.

Придобиването на Altium ще бъде четвъртата огромна договорка на Renesas от 2017 година насам, защото тя влага нападателно, с цел да разшири отпечатъка си в бизнеси с по-висок марж, като артикули за центрове за данни и потребителски устройства.

Сделката, утвърдена от двата борда, само че нуждаеща се от поддръжката на акционерите и регулаторите, е най-новата в това, което банкерите виждат като възходяща вълна от богати на пари японски компании,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР