Renault, Nissan и Mitsubishi планират да утроят инвестициите си за

...
Renault, Nissan и Mitsubishi планират да утроят инвестициите си за
Коментари Харесай

Renault, Nissan и Mitsubishi утрояват инвестициите в електромобили

Renault, Nissan и Mitsubishi възнамеряват да утроят вложенията си за взаимна разработка на електрически транспортни средства, оповестиха за „ Ройтерс “ двама души, осведомени със случая.

Тъй като одобрените автомобилни производители са изправени пред напън от нови съперници и предстояща смяна в търсенето на електрически автомобили, френско-японският алианс се стреми да задълбочи съдействието.

Очаква се в идния четвъртък трите компании да разгласят проект за вложение на над 20 милиарда евро през идващите 5 години за разработка на коли на ток. До 2030 година се чака алиансът да излезе и с над 30 нови акумулатори, подкрепени от пет общи платформи.

Групата към този момент е похарчила за електрификация 10 милиарда евро. Планът „ Алианс до 2030 година “ има за цел да покаже „ засилено съдействие “ сред производителите, като акцентира „ споделена визия за електрификацията и свързаната подвижност “, разяснява един от източниците. Очаква се петте платформи да покриват 90% от електрическите автомобили, които фирмите се чака да разработят и пуснат до 2030 година.

Заедно Renault, Nissan и Mitsubishi са създали и отчасти са внедрили 4 общи платформи за електрически автомобили. Те се надяват да създадат компактните електрически коли толкоз налични, колкото бензиновите транспортни средства със подобен размер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР