Renault може да прехвърли част от своя дял в Nissan

...
Renault може да прехвърли част от своя дял в Nissan
Коментари Харесай

Renault иска да изравни дяловете си с Nissan в японския гигант

Renault може да трансферира част от своя дял в Nissan Motor на концерн, с цел да изравни своето дялово присъединяване с това на японската компания в техния съюз, заяви Nikkei Asia Review, цитирайки свои източници. По този метод двата концерна се стремят да възстановят салдото в алианса, в който влиза още Mitsubishi Motor.

В момента френската автомобилна компания има 43% от Nissan, до момента в който Nissan държи 15% в Renault. Според направеното предложение Renault може да трансферира дял в размер на 28% на концерн и да се откаже от правата на глас, свързани с тези акции, като всъщност остане с дял с право на глас от 15%.

Тръстът, който ще бъде основан в европейска финансова институция, по-късно последователно ще продава акциите, когато пазарните условия са подобаващи.

Това съглашение разрешава на Renault да смекчи загубите, които биха могли да зародят от директната продажба на акциите на Nissan. Книжата на японците се търгуваха против 463 йени за акция малко преди Renault за първи път да разгласи, че ще купи акции на компанията през март 1999 година.
 Renault и Nissan предоговарят изискванията на двустрания съюз
Renault и Nissan предоговарят изискванията на двустрания съюз

Френската компания желае да понижи каузи си в японския паргньордо 15%

Тяхната цена е с към 10% по-висока към края на последната сесия, макар че цената им изостава с една трета по отношение на техния връх от 1508 йени при започване на 2007 година.

Renault оцени своя дял в Nissan на €16,2 милиарда към края на 2021 година

Продажбата на 28% дял едновременно може да сътвори противоречие сред балансовата стойност и това, което тези акции фактически костват на борсата, което съгласно доста ръководители на Nissan може да докара до загуба за Renault.

Държейки въпросните акции в концерн, Renault може да събере спомагателни средства посредством тяхната продажба, с цел да ги влага в създаването на електрически автомобили и други области.

Nissan, която обмисля да изкупи въпросните акции, също може да прибегне към набиране на средства и да понижи обвързваните с това опасности.

Към днешна дата пазарната капитализация на Nissan възлиза на $15 милиарда

Предложеното съглашение повдига въпроси по отношение на каузи на Nissan в Renault. Японската компания ще получи права на глас в Renault, които сега липсват съгласно френското законодателство, в случай че и двете компании имат равни дялови участия.
 Nissan продава съветския си бизнес за €1, въпреки че ще загуби над $600 милиона
Nissan продава съветския си бизнес за €1, въпреки че ще загуби над $600 милиона

Автомобилният колос се причислява към редицае интернационалните компании, които напущат Русия

Франция също по този начин дава двойни права на глас на тези, които имат акции във френска компания за минимум две години. Nissan възнамерява да се откаже от тази наредба.

" Ние не желаеме да направляваме Renault ", акцентира представител на управлението на Nissan.

Въпреки че автомобилните производители реализират прогрес в ребалансирането на дяловете си, което е от изгода и за двете страни, те срещат проблеми с интелектуалната благосъстоятелност и евентуалната инвестиция на Nissan в бизнеса на Renault за електрически транспортни средства. 

Партниращите си компании по този начин и не съумяха да реализират договорка по въпроса, макар че управленията се срещнаха няколко пъти в Япония тази седмица.

Интелектуалната благосъстоятелност е деликатна тематика изключително откакто Renault разгласи по-рано този месец, че ще създава софтуерно дефинирани транспортни средства с Гугъл и Qualcomm.

Nissan и Renault организират взаимни проучвания и разработки и имат общи патенти, свързани с електрическите автомобили.
 Nissan влага €15,6 милиарда в електрически коли
Nissan влага €15,6 милиарда в електрически коли

Автомобилната компания ще показа 23 електрически коли до 2030-а година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР