Renault инвестира два милиарда реала (около 375 милиона долара) в

...
Renault инвестира два милиарда реала (около 375 милиона долара) в
Коментари Харесай

Ново Renault на базата на Dacia Sandero

Renault влага два милиарда реала (около 375 милиона долара) в създаването на правоприемник на Sandero за бразилския пазар. Средствата ще бъдат употребявани за локализиране на модулната платформа CMF-B и вграждането в нея на еднолитров трицилиндров турбо мотор, както и за създаването и производството на напълно нов бюджетен кросоувър. Бразилски публицисти настояват, че става дума за локален аналог на европейската Dacia Sandero с автентичен външен тип.

Изпълнителният вицепрезидент на Renault Group сподели, че Латинска Америка е от огромно значение за концерна и инвестицията ще му разреши да предлага артикули " в сходство с световната тактика ". Предвижда се новият кросоувър Renault да се сглобява в същия цех в Сао Жозе дос Пиняйс, а в бъдеще моделите на платформата CMF-B могат да бъдат електрифицирани.

Според бразилския клон на Motor1.com, новият артикул на Renault на платформата CMF-B с еднолитров турбо мотор ще бъде стилен модел, основан на европейската Dacia Sandero. На локалния пазар кросоувърът ще заеме нишата сред Kwid и Duster. Ще напомним, че Renault планираше да развие линията в Русия по сходен метод и в този момент очевидно се преориентира към Бразилия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР