Renault Group обяви подписването на 2 основни партньорства в областта

...
Renault Group обяви подписването на 2 основни партньорства в областта
Коментари Харесай

Renault се противопоставя на Китай. Прави гигафабрика за батерии в Европа

Renault Group разгласи подписването на 2 съществени партньорства в региона на проектирането и производството на акумулатори за електрически автомобили. Французите навлизат в стратегическо партньорство с Envision AESC, създавайки гигафабрика в Дуе, покрай Renault ElectriCity.

Новият цех има за цел да подкрепи производството на най-новите софтуерни, стопански конкурентни, нисковъглеродни акумулатори и да направи електрическата подвижност по-достъпна в Европа.

Компанията е подписала меморандум за съгласие и с френския стартъп Verkor за взаимно създаване и следващо произвеждане на високопроизводителни акумулатори с оглед притежавания над 20% дял от Verkor.

Комбинацията от тези две партньорства с индустриалния клъстер на Renault ElectriCity ще сътвори близо 4 500 директни работни места във Франция, като това ще се случи до 2030 година, а в същото време ще развие и постоянна екосистема за произвеждане на акумулатори в сърцето на Европа.

Това е следващата стъпка по пътя на стратегическия проект „ Renaulution “, защото Групата и нейните сътрудници от Алианса целят да укрепят конкурентното си преимущество и успеваемост на пазара на електрически автомобили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР