Рена Стефанова избухна срещу прокуратурата за искането за сваляне на

...
Рена Стефанова избухна срещу прокуратурата за искането за сваляне на
Коментари Харесай

Депутатката от ПП, блъснала жена на зебра: А кюлчетата и къщата в Барселона?

Рена Стефанова избухна против прокуратурата за настояването за събаряне на имунитета ѝ. Иначе още на следващия ден щяла да си го даде сама
Депутатката от „ Продължаваме промяната “, чийто имунитет беше пожелан от прокуратурата, сама ще се откаже от него. Това стана ясно от обява на Рена Стефанова в обществените мрежи. От написаното не излиза наяве за какво сама не е поела самодейност да отблокира следствието против нея и вместо това 5 месеца е чакала държавното обвиняване да поеме самодейността.

На 13 декември 2021 година Стефанова блъска жена на пешеходна пътека. Въпреки че закононарушението ѝ е потвърдено, тя не може да бъде осъдена. Причината – месец по-рано се е заклела като народен представител.

Пострадалата пешеходка е със междинна телесна щета.

Ето целия статус на Рена Стефанова:

„ Скъпи близки и по-далечни другари,

По мотив новината за това, че основният прокурор се е занимал с моята скромна личност и бил желал събаряне на имунитета ми като депутат, се усещам длъжна да разясня обстановката, такава каквато е.

Вярно е, че при започване на месец декември при тръгване на ляв завой, движейки се след огромен джип, в последния миг забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко допустимо да спра, само че за жалост я закачих с бронята на автомобила си, което докара до рухването ѝ на пътното платно. Веднага отидох при нея и без значение от изказванията ѝ, че няма недоволства, настоях да бъде прегледана от доктор и я откарах персонално до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за случая и двете с потърпевшата дадохме пояснения.

При прегледа, за жалост се откри, че е налице пръсване на кост, което ще докара до затрудняване на придвижванията на потърпевшата повече от 30 дни. Такова увреждане съгласно Наказателния кодекс се квалифицира като междинна телесна щета и допуска формиране на досъдебно произвеждане, каквото беше формирано. Оказах цялостно подпомагане на полицията и проверяващите, като чаках развиването на производството до неговия натурален свършек, какъвто и да е той.

Излишно е да изяснявам, какъв брой доста скърбя за случилото се, само че за жалост то е реалност! Излишно е да изяснявам, също по този начин, че в случай че при следствието се откри мое отговорно държание ще понеса и съответните последствия.

Напълно ненужно е да занимавам сътрудниците си в Народното събрание с моя имунитет и още на следващия ден ще направя нужното, той на бъде свален, тъй като смятам, че по този начин е редно! До тук бяха безспорните обстоятелства. От тук насетне у мен пораждат някои въпроси:

Има ли връзка сред държанието на основния прокурор и събитието, че работя интензивно за неговото премахване от поста? Дали не е проявено особено отношение към мен от страна на прокуратурата, която другояче проверява с години сходни действия, а в моя случай е била изумително бърза? Какво се случва със следствената загадка? Как по този начин се твърди, че съм отговорна в случай, че досъдебното произвеждане не е завършило и във връзка с мен, както и на всеки различен в сходно състояние важи презумпцията за непорочност? Настина ли аз съм-най огромният проблем на правораздаването сега?

Бих желала да чуя отговори от страна на прокуратурата на следните същински значими за обществото ни въпроси:

Има ли досъдебни производства против депутати, някогашни министри, които позволиха да финансираме със лични средства енергийната си взаимозависимост от Русия? Чий имунитет поискахте?

Има ли досъдебни производства против тези които заплатиха милиони за неизвършено или неприятно осъществено строителство на пътища? Чий имунитет поискахте?

Има ли досъдебно произвеждане против депутати, които с държанието и говоренето си в и отвън Народното събрание насаждат ненавист и обслужват непознати, небългарски ползи? Чий имунитет поискахте?

За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също запитвам. Чий имунитет поискахте? Моят ще го имате на следващия ден! “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР