Рен за пореден път се оказа трудно препятствие за Пари

...
Рен за пореден път се оказа трудно препятствие за Пари
Коментари Харесай

"Рен" отново е черна котка за ПСЖ

" Рен " за следващ път се оказа мъчно затруднение за " Пари Сен Жермен ". Шампионите позволиха загуба в първото си посещение за сезона в Лига 1 с 1:2. Това е първа домакинска победа за " Рен " против парижани от 8 години насам. Само преди няколко месеца бретанците завоюваха Купата на Франция тъкмо против ПСЖ, а в дуела за Суперкупата на страната преди 2 седмици още веднъж оказаха сериозна опозиция на първенците.

ПСЖ още веднъж не можеше да разчита на Неймар. Бразилецът е отвън групата, очаквайки трансфер в " Барселона " или " Реал " Мадрид, само че той по този начин или другояче изтърпява наказване от предходния сезон поради удар към почитател след финала за купата. Томас Тухел в предни позиции разчиташе на Килиан Мбапе, Единсон Кавани и Анхел Ди Мария. Уругваецът откри резултата след груба неточност при изнасянето на топката от домакините. Той се възползва от подаръка, с цел да означи втория си гол за сезона и първия от игра. Домакините отвърнаха на удара посредством Мбайе Нианг. Сенегалецът се разписа в 44-та минута, матирайки със завъртане Маркиньос, а с шута си не остави късмет на Алфонс Ареола.

Тухел закъсня с 40 секунди за излизането си на пейката за началото на второто полувреме и не видя по какъв начин " Рен " удари напречната греда. 8 минути по-късно обаче германецът стана очевидец на второ попадение за домакините. Дел Кастийо се разписа с глава, а " Рен " беше близо и до трети гол, само че гредата избави гостите след удар на централния бранител Желен.

До края на срещата " Пари Сен Жермен " хвърли всички сили да изравни, само че по този начин и не можеше да стигне до чисто голово състояние. Колин Дагба, Леандро Паредес и новото попълнение Пабло Сарабия се появиха в игра.

Друг новопривлечен това лято - Идриса Гай, чака още своя дебют, като на позицията отбранителен халф игра още веднъж Маркиньос.

След два изиграни мача " Рен " има цялостен актив от 6 точки, до момента в който ПСЖ остава с 3. В идващия кръг първенците са хазаин на " Тулуза ", а " Рен " гостува на " Страсбург ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР