Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, събра

...
Рен Женгфей, основател и главен изпълнителен директор на Huawei, събра
Коментари Харесай

Шефът на Huawei критикува Тръмп през китайски медии

Рен Женгфей, създател и основен изпълнителен шеф на Huawei, събра няколко китайски медии за обществената си изява. Той предложения представители на организация Синхуа, People’s Daily и малкия екран CCTV, както и още няколко медии, които в никакъв случай не са подлагали на критика партията и страната, в постройката на Huawei в Шънджън. Липсваше публицисти на релативно неутралния и справедлив South China Morning Post.

Въпреки че избора на медии обезпечи удобна среда за изявлението, Рен даде няколко забавни отговора. Сегашната линия на Huawei, в отговор на всички нападки от Съединени американски щати, с тя би трябвало да се оправя, е поддържане на приятелско отношение към американските компании, като в това време демонизира американските политици.

„ Това, което Съединени американски щати ще създадат, е отвън нашия надзор, споделя Рен. - Бих желал да употребявам опцията да изразя своята признателност към американските компании, с които работим. През тези 30 години те ни помогнаха да прераснем в това, което сме през днешния ден. Те са дали доста огромен принос за това. Както знаете, множеството от фирмите, които дават консултантски услуги на Huawei, са основани в Съединени американски щати, в това число десетки компании като IBM и Accenture. “

„ Второ, ние сме получавали поддръжка от огромен брой американски производители на съставни елементи и елементи през всичките тези години. Пред лицето на сегашната рецесия считам, че те изпитат правдивост и състрадание към нас “.

Съединени американски щати са страна, ръководена от законите. Американските компании би трябвало да съблюдават законите, както и действителната стопанска система. Така че вие, другари от медиите, не постоянно би трябвало да обвинявате американските компании. Вместо това би трябвало да говорите за тях. Вината би трябвало да е в някои американски политици. “

„ Американските политици може би са подценили нашите мощни страни. Не желая да приказвам прекалено много за това, тъй като госпожа Тингбо, президент на HiSilicon, обясни всички тези проблеми в писмото си до чиновниците. И всички съществени вестници вътре и отвън Китай оповестяват за това писмо. “

Всичко, което сподели Рен, беше тъкмо, само че е завладяващо, че той не хвърля виновността върху американските компании за съучастничество в цялата тази спекулация. Huawei, несъмнено, е световна компания и разчита в огромна степен на положителни връзки с компании по целия свят, тъй че има смисъл да пази тези взаимоотношения.

Но в случай че погледнем под повърхността на тези мнения, има две неща. Първо, тактически целесъобразно е опитът да се „ вбие допустимо по-голям чеп “ сред частния и обществения бранш на Съединени американски щати. Вероятно американски компании като Гугъл не са щастливи, че са принудени да спрат да работят с една от най-големите софтуерни компании в света и ще окажат напън (макар и зад кулисите) върху американското държавно управление да смени курса. Те могат да са жизненоважни съдружници в устрема на Huawei да позволи тази обстановка.

 Рен Женгфей, създател и основен изпълнителен шеф на Huawei

Рен Женгфей, създател и основен изпълнителен шеф на Huawei

Второ, Рен наподобява има и лична цел, като показва, че фирмите би трябвало да устоят на волята на политиците в родните им страни. Тъй като основното обвиняване, отправено към Huawei от Съединени американски щати, е, че компанията е принудена да оказва помощ на китайската страна в шпионски действия, когато това бъде поискано от нея, този апел за непокорство на частния бранш може да е по-хитър ход.

По време на конференцията се приказва доста и за автономността на съставените елементи, само че обстановката с компанията ARM, която можеше да наруши доста от тези проекти, не беше адресирана непосредствено. Huawei май е била съвсем продадена на американска компания през 2000 година, само че в последната минута договорката се е провалила и те са решили да не се пробват да се продадат на различен. Рен сподели, че от този момент Huawei се готви да „ се опълчи на Съединени американски щати “. Основното обръщение е, че Huawei е изцяло готова за тази обстановка и ще се оправи, само че обстановката с Android също не бе коментирана.

В отговор на въпрос за това какъв брой време ще продължи тази обстановка Рен отговори: „ Вие питате неверния човек; би трябвало да попитате президента Тръмп по този въпрос. Проблемът има несъмнено, две страни. Ние ще бъдем наранени, само че това също ще въодушеви Китай да развива своята електронна промишленост по последователен и прагматичен метод. “

Huawei наподобява е употребила това благожелателно събиране на медии като опция да окаже напън върху американските политици или най-малко да насърчи американските компании да го създадат. Макар че това е добра тактичност, понастоящем има малко доказателства за какъвто и да е прогрес в геополитическата плетеница, в която Huawei се оказа в средата на 2019 година.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР