Ремонтните дейности по ул. Граф Игнатиев не са завършили в

...
Ремонтните дейности по ул. Граф Игнатиев не са завършили в
Коментари Харесай

Ремонт на ремонта: ул. Граф Игнатиев още не е завършена, заяви Фандъкова

Ремонтните действия по ул. " Граф Игнатиев " не са приключили в нито една от 11-те зони , на които е разграничен обектът. На 29 септември строителната ограда от ул. " Алабин " е преместена до пл. " Гарибалди ", с цел да се освободи пространство за свободно пешеходно прекосяване, до момента в който се изчаква доставката на специфична примес за фугиране около релсовия път. В сряда, 3 октомври, строителната ограда, ще бъде възобновена, тъй като стартира фугиране, което се прави с гореща примес. Освен това в сектора следва премахване на разказани от надзора недостатъци.

Това написа във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на ремонта по централната столична улица и сигналите на появили се към този момент недостатъци на сектори с очевидно (полу)завършен ремонт - подобен е секторът от ул. " Алабин " до пл. " Гарибалди ".

Пропадания в настилката можем да видим, неспособно и мърляво изпълнени фуги, преплитания сред остарели и нови настилки, изреди Андрей Зографски от " Спаси София ", представен от bTV.

Който не работи, той не бърка. В безусловно всеки сектор има друг тип забележки, призна Георги Гигов, управител планове в " Джи Пи Груп ".

При пл. " Гарибалди " се извършват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В сектора от пл. " Гарибалди " до пл. " Славейков " се прави ремонт на тротоарните настилки, като е почнало и полагането на новите. Във всички изброени сектори релсовият път е подготвен, изцяло приключен е и при пл. " Славейков ", където се поставят гранитни настилки. По цялото продължение на ул. " Граф Игнатиев " се поставят нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и инсталирани по специфичен метод, който обезпечава шумо-и виброизолация. Производител на релсите е " Фьост Алпине ", Австрия, една от най-големите компании в този бранш, акцентира Фандъкова.

По ул. " Солунска " са инсталирани осветителните тела и следва второто фугиране на настилката, според технологията. В сектора от ул. " Г. С. Раковски " до ул. " 6-ти септември " се прави разпореждане на настилки, релсовият път там също е изцяло приключен, отбелязва кметът.

В зоната към църквата " Свети Седмочисленици " към този момент са положени към 80% от всички настилки и следва фугиране. В зоната интензивно се работи и по релсовия път, като се чака до две седмици да бъде приключен изцяло и да стартира полагането на гранитните настилки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР