Ремонтите около храма Св. Александър Невски, Народното събрание и Военния

...
Ремонтите около храма Св. Александър Невски, Народното събрание и Военния
Коментари Харесай

И ремонтът на лицето на София може да остане за догодина

Ремонтите към храма " Св. Александър Невски ", Народното събрание и Военния клуб в София може да останат и за идната година. Към момента не е ясно по кое време изобщо ще стартира работата по тази част от центъра на столицата, макар че договорът за обновяването на тези пространства беше подписан доскоро по-малко от година със период за осъществяване от 365 дни.

Причината за забавянето е, че ще се вършат промени на работния план, а преди те да бъдат предоставени, направени, съгласувани и признати строителството няма да стартира. Това обясниха от Столичната община на въпроси на Mediapool какво се случва с обновяването на така наречен зона 4 от центъра. По неофициална информация са нужни много промени на плана, също така би трябвало да се извършат и археологически изследвания, а и да се сменят тръби на " Топлофикация ".

Така работата, която включва главно замяна на настилките по тротоарите и отчасти пренареждане на павета, в това число жълти, съвсем несъмнено ще подмине комфортно локалните избори през есента. Управляващите от ГЕРБ натрупаха съществени негативи от ремонта на ул. " Граф Игнатиев ", а главната причина е калпавата работа.

Обновяването на центъра се прави главно с европари, а общата стойност на плана е над 46 млн. лв.. От тях най-големите суми са за строителите. Договорът с " ПСТ Груп " е за към 21.5 млн. лв. с Данък добавена стойност, а този с " Джи Пи Груп " - за над 24 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Почти готово
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР