Ремонтите на уличната мрежа, забраната за паркиране на таксиметрови стоянки

...
Ремонтите на уличната мрежа, забраната за паркиране на таксиметрови стоянки
Коментари Харесай

Пенчо Милков се срещна с русенските таксиметрови шофьори

Ремонтите на уличната мрежа, възбраната за паркиране на таксиметрови стоянки от външни лица и данъкът върху таксиметровия транспорт на пасажери бяха измежду главните въпроси, които претендентът за кмет на Русе от МК „ Българска социалистическа партия за България “ Пенчо Милков разиска с представители на сектора през днешния ден.
Той обясни в детайлности стадиите на осъществяване на към този момент стартиралите и идните съществени поправки на основни улици в града със лични, кредитни и държавни средства.
„ В петък стартира ремонтът на първата от 24 улици в града с кредитни средства. Участъкът от ул. „ Тича “ до „ Петрохан “ ще бъде ремонтиран, а след това и фрезованата преди повече от 4 години „ Згориград “. Следващата улица, която ще се ремонтира главно, е „ Яребична “.
Милков акцентира, че с отпуснатите държавни средства главно бе ремонтирана ул.„ Солун “, а в този момент тече ремонтът и на „ Плиска “. Там също с изключение на настилката се подменят бордюрите и тротоарите.
„ Когато приказваме за главен, а не настоящ ремонт на толкоз доста улици и разходване на обществен запас, закъснение няма, има редица законови процедури, които би трябвало да спазим. За всяка улица или сектор от улица е нужен разбор обезпечаване на финансиране, публично разискване, осъществяване на публични поръчки със съответните периоди за обжалване, планиране, координиране на плановете, издаване на позволение и едвам тогава стартира действителното строителство “, разясни Пенчо Милков.
Затруднения за водачите основават секторите, които не са изцяло възобновени от изпълнителите на плана за Водния цикъл на ВиК Русе и страната. За тези улици Милков изясни, че общината е сключила съглашения, по силата на които ще се асфалтират изцяло, а освен по траншеите, както плануват договорите от 2019 година. Това постанова част от тях да останат с неплътен асфалт.
„ Отдавна ВиК щяха да са „ асфалтирали “ целия град на кръпки. Но това са нашите улици, останали в неприятно положение освен в резултат на Водния цикъл, а и тъй като не са ремонтирани с години. Затова взехме решението, че главният им ремонт е безусловно належащ “, добави той.
Освен знаците, обозначаващи стоянките, превозвачите настояха за слагане на табели със забрани за паркиране на обособените места от частни лица. Таксиметровите водачи дадоха и разнообразни оферти, измежду които усъвършенстване на времевите настройки на светофарните уредби на избрани кръстовища в града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР